Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Feljelentés a szombathelyi médiaközpontnál előkerült visszaélésgyanús számlák miatt

Szerző: | 2020. február 20., 11:45 | Belföld

Szombathely főtere (Fotó: Grimm Balázs/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Büntetőfeljelentést tesz Szombathely polgármestere, Nemény András (MSZP), miután a Szombathelyi Médiaközpont Nonprofit Kft.-nél felszínre került visszaélésgyanús történések miatt – derül ki a polgármesteri hivatal közleményéből. Mint arról beszámoltunk, az önkormányzati cégnél folyt felügyelőbizottsági vizsgálat szerint közpénzből fizetett számlák kerültek elő. Eszerint Halmágyi Miklós, a Médiaközpont vezetője egy siófoki wellnesshétvégét – egy állítólagos informális konferencia miatt –, egy másik budapesti hotelszámlát, illetve az édesanyja halála után a temetési költséget is közpénzből rendezte – utóbbit később megtérítette.

HIRDETÉS - AIP

A felügyelőbizottság által feltárt ügyek után rendelt el azonnali belső vizsgálatot Nemény András, amelynek jelentése február 18-án készült el.

HIRDETÉS - AIP
Közpénzből fizetett hotelszámlák kerültek elő a szombathelyi médiacég vezetőjéről | Magyar Hang

Ez két következménnyel járt: ahogy arról fentebb írtunk, a polgármester büntetőfeljelentést tesz a Vas Megyei Rendőr-főkapitányságon, másrészt kezdeményezi, hogy az ügyvezető munkáltatói jogait gyakorló közgyűlés azonnali felmondással szüntesse meg Halmágyi munkaviszonyát. Ezen kívül Nemény átmenetileg megbízott ügyvezető kijelölését kezdeményezi, akinek személyéről, juttatásáról szintén a közgyűlés dönt.

Nemény András egyébként pályázaton találna új vezetőt a Médiaközpont élére, és a közgyűlésen javaslatokat fog tenni az önkormányzati tulajdonú cégek pénzügyi átvizsgálására is.

Címkék: feljelentés, közpénz, Nemény András, polgármester, számlák, Szombathely, Szombathelyi Médiaközpont Nonprofit Kft.


HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Barabási Albert-Lászlóval

Árnyék podcast – Raktárcsend

Pin It on Pinterest