MSZP: Nem alkalmas a vírus terjedésének megállítására a jelenlegi protokoll

MSZP: Nem alkalmas a vírus terjedésének megállítására a jelenlegi protokoll

Olaszországból hazatért utasok testhőmérsékletét mérik a milánói járat érkezése után a debreceni repülőtéren 2020. február 25-én. A nemzetközi repülőtereken az új típusú koronavírus olaszországi terjedése miatt ellenőrzik az utasok testhőmérsékletét (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Tömeges vizsgálatokra lenne szükség a fertőzések elkerülése érdekében, mert a jelenlegi protokoll nem alkalmas arra, hogy megállítsák Magyarországon a koronavírus terjedését – közölte az MSZP országgyűlési képviselője az MTI-vel az operatív törzs sajtótájékoztatója után.

Harangozó Tamás szavai szerint az elhunyt beteg és az elmúlt napokban megjelent több eset, beszámoló alapján „már bizton lehet állítani, hogy a jelenleg hatályban lévő protokoll nem lesz alkalmas a vírus terjedésének a megállítására”. Tömeges vizsgálatra van ahhoz szükség, hogy az egészségügyben dolgozók, illetve a betegség jeleit mutató vagy a betegséggel valamilyen módon kapcsolatba kerülő emberek esetlegesen napokig ne fertőzzenek meg másokat – mondta az ellenzéki politikus.

A szocialista politikus teljes felelőtlenségnek nevezte, hogy miközben Kovács Zoltán, a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár a magyar egészségügyi szakemberek legjobb tanácsaira hivatkozva nyugtatja az embereket, a Magyar Orvosi Kamara javaslatait nem veszi figyelembe, és „leszólja”. Az orvosi kamara az üzletek bezárását és lakhelyelhagyási korlátozásokat javasolt.