Felesége szerint nem volt alapbetegsége a 41 évesen elhunyt beteghordónak

Felesége szerint nem volt alapbetegsége a 41 évesen elhunyt beteghordónak

Képünk illusztráció, az nem a tatabányai kórházban készült (Fotó: Glix.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Vasárnap megszólalt a koronavírus első ismert, egészségügyben dolgozó halálos áldozatának  felesége. Az RTL Klub riportjában elhangzott, hogy a 41 évesen elhunyt férfi közel húsz éve dolgozott a tatabányai kórházban. Március közepén gyengeségre panaszkodott, majd enyhe megfázásos tünetei lettek. A beteghordó öt hete került kórházba, családja ekkor látta őt utoljára. 

Szombaton Müller Cecília tiszti főorvos az operatív törzs tájékoztatóján külön megemlékezett az „igen fiatal”, 41 éves elhunytról. Azt nem árulta el, hogy egészségügyi dolgozó volt, de hangsúlyozta, hogy „alapvetően bélgyulladásos megbetegedésben, egy baktérium okozta vérmérgezésben szenvedett, erre könnyen rárakódott az új koronavírus-fertőzés”. A férfi felesége viszont az RTL Klubnak elmondta: az öthetes kórházi kezelés közben kapta el az MRSA nevű, súlyos kórházi fertőzést és bélfertőzést. 

A tatabányai kórházban is tombol a járvány: egy dolgozó elhunyt | Magyar Hang

A tatabányai Szent Borbála kórházban 21 egészségügyi dolgozó kapta el a vírust, 61-en pedig fertőzésgyanúval vannak otthon. A betegek közül kilencnél mutatták ki a vírust.