Szijjártó: Sikerült felkészíteni a magyar egészségügyet a tömeges megbetegedésekre

Szijjártó: Sikerült felkészíteni a magyar egészségügyet a tömeges megbetegedésekre

Kínából érkezett védőfelszerelések a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren (Fotó: Szijjártó Péter Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az elmúlt hónapok munkája során sikerült felkészíteni a magyar egészségügyi ellátórendszert a tömeges megbetegedések időszakára – közölte a külgazdasági és külügyminiszter a közösségi oldalán vasárnap, tudatva, hogy a hétvégén hét repülőgéppel érkeztek a koronavírus-járvány elleni küzdelmet segítő védőeszközök és egészségügyi berendezések Magyarországra.

Szijjártó Péter kiemelte: a Magyarország-Kína légihíd üzemeltetése továbbra is kiemelt feladat annak érdekében, hogy az egészségügyi védekezés sikerességéhez szükséges eszközök folyamatosan rendelkezésre álljanak.

A külgazdasági és külügyminiszter tájékoztatása szerint a hétvégén hét repülőgép 4 millió 600 ezer maszkot, 1 millió 390 ezer kesztyűt, 30 ezer tesztet, 1500 betegőrző monitort, 190 lélegeztetőgépet, valamint 8,2 tonna maszkgyártáshoz szükséges alapanyagot szállított Magyarországra.