Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Újabb átcsoportosításról döntött a kormány – 15 milliárd forint jut propagandára

Szerző: | 2020. május 09., 11:09 | Belföld

A koronavírus-járvány miatt elindított gazdaságvédelmi akciótervet népszerűsítő óriásplakátok Pécsen 2020. május 3-án (Fotó: MTI/Sóki Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Három részletben összesen 71,6 milliárd forint átcsoportosításáról döntött a kormány – vette észre az mfor.hu a pénteki közlönyben. Ebből 33,7 milliárd forintot a Központi Maradványelszámolási Alapból vonnak el, 37,8 milliárd pedig a Gazdaságvédelmi programok egyéb működési célú kiadásai előirányzatot csökkenti. Végül száz millió forintot a Miniszterelnökség fejezeti általános tartalék sorról vontak el.

HIRDETÉS - AIP

A Központi Maradványelszámolási Alapból elvont összegből számos célra jut a határozat szerint. Így 15 milliárd forint megy el a kormányzati kommunikációval és konzultációval kapcsolatos feladatokra, 8,6 milliárd az egyetemekre és főiskolákra, 4,66 milliárd az előadó-művészeti szervezetek többlettámogatására, 2,3 milliárd az Erzsébet gyermek- és ifjúsági táborok támogatására. Jut még 1,4 milliárd forint az egyházi közfeladatellátási és közösségi célú beruházások és 655 millió forint a versenysport támogatására.

Az utóbbi összeggel együtt már 10,8 milliárd forintra nőtt az összeg, amit a kormány veszélyhelyzetben a sportra fordított – emlékeztet a portál.

A Gazdaságvédelmi programoktól 14,9 milliárd forint csoportosítanak át az Eximbank Zrt. egyéb működési célú kiadásaira, 11,4 milliárdot az Erzsébet gyermek- és ifjúsági táborok egyéb felhalmozási célú kiadásaira, hat milliárdot meg nem nevezett állami beruházásokra, és 5,4 milliárdot az Innovációs és Technológiai Minisztérium egyéb felhalmozási célú kiadásaira.

A Miniszterelnökségtől átcsoportosított 100 millió forint a közgyűjtemények kiadásaira megy el. 

Újra csuklóztatná a fővárost a kormány | Magyar Hang

A járványra hivatkozva nem fizetné ki idén a buszvásárlásra ígért támogatást a kabinet – tudta meg a Népszava. Ezzel hitelfelvételbe hajszolhatják a várost. – A koronavírus mintegy 1000 milliárd forint bevételkiesést és ugyanekkora nem tervezett védekezési kiadást vonhat maga után, ami önmagában 2000 milliárd forint mínusz a jövő évi állami költségvetésben.

Az átcsoportosítások különösen érdekesek annak fényében, hogy – mint a Népszava megírta – eközben a járványhelyzetre hivatkozva idén nem fizetné ki a fővárosi buszvásárlásra ígért 3,2 milliárdos támogatást a kabinet. A Népszava kérdésére Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára közölte, erről szerdán egyeztetnek Kiss Ambrus általános főpolgármester-helyettessel.

 

HIRDETÉS - AIP

Címkék: átcsoportosítás, Erzsébet-tábor, Gazdaságvédelmi programok, kormánypropaganda, Központi Maradványelszámolási Alap


HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Presser Gábor

Árnyék podcast: Miért költöztünk külföldre? – szülinapi adás

Fotó: Unsplash/Matt Botsford

Pin It on Pinterest