Barion Pixel
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Így néz ki egy zápor egy Hős utcai nappaliban

Szerző: | 2020. május 20., 18:05 | Belföld, Riport

Fotó: Végh László/Magyar Hang

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Új játékot kaptak a Hős utcai gyerekek. Úgy hívják, hogy tégla. Lehet hurcolni kis kosárban ide-oda és lehet kis kupacokat építeni belőlük a főváros közepén elhelyezkedő szegregátum háztömbjei között. Dudás Julianna lakásából épp rálátni egy ilyen halmocskára, de őt most ez egyáltalán nem érdekli. Pár napja ugyanis arra jött haza a munkából, hogy nappalijában áll a víz. Átázott az ágya is, de ennél jobban aggasztotta, hogy a beázás egyenesen a villanyvezetéken keresztül folyt be hozzá.

– Szinte esett az eső – mondja a testvére, József, aki fel is vette videóra, amint a takarékos izzóról csöpög le a víz a kőbányai garzon padlójára. Julianna fél, hogy újra beázik majd, mert nem ez az első eset: 2016-ban a konyhája úszott.

(…)


HIRDETÉS

Julianna otthonától két lakásra egyébként egy különös drogtanya van. A közelmúltban égszínkékre festett falú nappaliban tökéletes állapotban van a laminált parketta, de a berendezés kimerül egy félbetört téglában.

(…)

Február végén az önkormányzat felbontotta a korábban befalazott Hős utcai lakásokat, ahonnan már kiköltöztek a lakók. A mostani bontásra azért volt szükség, mert a lezáráskor sok helyen bent maradtak a gáz- és villanyórák. – Nem az a baj, hogy kifalazták, hanem, hogy a mai napig nem csukták vissza – mondja felindultan Dudás Julianna.

Mi lenne a helyzetre a megoldás a Hős utcában évek óta tevékenykedő civilek szerint? Ki lehet a a két háztömb „új gazdája”? Hogyan segít a fővárosi szegregátum lakóin Szabó Győző színművész és a rapper, noÁr? A válaszokat keresse a teljes riportban, a Magyar Hang május 21-ig kapható 2020/20. számában!

„A bojkott lehetőséget ad egy értelmes párbeszédre” – noÁr-interjú | Magyar Hang

A fesztiválokon leadott Orbán-videó miatt lemondott fellépésről, a zene, a művészek és a politika kapcsolatáról beszélgettünk Molnár Áronnal, a noÁr néven rappelő színésszel.

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában! És hogy mit talál még a 2020/20. számban? Itt megnézheti!

Címkék: Hős utca, kábítószer, noÁr, Szabó Győző


HIRDETÉS
Belgiumban kinyithatnak a boltok

Belgiumban kinyithatnak a boltok

Belgiumban lassult a koronavírus-járvány terjedése, ezért hétfőtől újra kinyithatnak azok a kereskedelmi egységek is, amelyek nem alapvető árucikkeket árusítanak.

HIRDETÉS

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS

Hirdetés

Ajándékozzon Magyar Hangot!
HIRDETÉS

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet, meg minden

#033 Képes Gábor – Kapudrog az informatikai forradalomhoz

#033 Képes Gábor – Kapudrog az informatikai forradalomhoz

Ellenkultúraként indult, aztán beköltözött otthonunkba.

Pin It on Pinterest