Karácsonyék visszaadják a közalkalmazotti kedvezményeket, amelyeket az Országgyűlés elvett

Karácsonyék visszaadják a közalkalmazotti kedvezményeket, amelyeket az Országgyűlés elvett

Karácsony Gergely főpolgármester, Gy. Németh Erzsébet (b) és Tüttő Kata főpolgármester-helyettesek érkeznek a koronavírussal kapcsolatos fővárosi intézkedésekről tartott sajtótájékoztatóra a Főpolgármesteri Hivatal udvarán 2020. március 12-én (Fotó: MTI/Mónus Márton)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Annak ellenére, hogy a közalkalmazotti törvény friss módosítása megfosztotta a közművelődési és közgyűjteményi intézmények dolgozóit közalkalmazotti státuszuktól, a fővárosi intézményekben ezeken a területeken dolgozó 879 munkavállaló számára továbbra is biztosítottak lesznek a közalkalmazottival azonos jogok – olvasható a főváros honlapján.

Erről állapodott meg Karácsony Gergely főpolgármester és Gy. Németh Erzsébet humán területekért felelős főpolgármester-helyettes a fővárosi intézmények vezetőivel és a Közművelődési Dolgozók Szakszervezetével. Új kollektív szerződés létrehozásáról határoztak, döntés született arról is, hogy a kulturális szférában dolgozók számára létrehozzák a Budapest életpálya modellt.

A megbeszélésen az intézményvezetők az egyeztetés során beszámoltak róla, miként küzdöttek meg a járványhelyzettel, munkatársaikkal hogyan vészelték át a lezárás időszakát, és milyen tervekkel készülnek az újranyitásra.

Karácsony Gergely főpolgármester és Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes megköszönte az intézményvezetők helytállását és a fegyelmezett viselkedést, a mögöttünk álló nehéz hetekben.