Felmentették a fideszes napilap főszerkesztőjét

Felmentették a fideszes napilap főszerkesztőjét

A Mediaworks regionális lapjainak karácsonyi címoldala. A változatosság gyönyörködtet (Fotó: Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Pénteken ellátogatott Miskolcra Pauska Zsolt, a fideszes médiaholding, a Közép-európai Sajtó- és Média Alapítványhoz (KESMA) tartozó Mediaworks tartalomfejlesztési igazgatója, aki a Media1 információi szerint közölte Uri Mariannal, a sokak által csak ÉSZAK néven emlegetett, de hivatalosan Észak-Magyarország nevet viselő megyei lap főszerkesztőjével, hogy nem tartanak többé igényt a munkájára.

Uri Mariann a 2000-es évek eleje óta dolgozott a Mediaworks által bekebelezett Inform Mediánál. Amikor ma a Mediaworks tartalomfejlesztési igazgatója közölte vele, hogy leváltják, már meg is érkezett az utódja az Észak szerkesztőségébe. - írta meg a Media1.

Perceken belül azután megérkezett Uri Mariann utódja, Csákó Attila is, aki ezentúl irányítja az Északot. Csákó Attila mostanáig a szintén a Mediaworkshöz tartozó Világgazdaság című lapnál volt lapszerkesztő, de az új főszerkesztő a Karc FM munkatársaként is ismert. A Karc FM honlapján közzétett hitvallása szerint nem hisz a független újságírásban, csak a tisztességesben.

Két év alatt 76 ezer olvasó tűnt el a Mediaworks megyei lapjaitól | Magyar Hang

Nyilvánosságra kerültek a Magyar Terjesztés-ellenőrző Szövetség (Matesz) friss adatai, és ezek elég lesújtó képet adnak a magyar nyomtatott sajtó helyzetéről. A Matesz egyébként negyedévente ad ki gyorsjelentést, most tehát 2020 első negyedévéről kaptunk képet, a hónapi bontásban a március az utolsó.