Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Karácsony Gergely: Budapest nem lehet olyan település, ahol a polgárok kétszer adóznak

Szerző: | 2020. június 21., 18:30 | Belföld

(Forrás: Karácsony Gergely Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Budapest nem lehet olyan település, ahol a polgárok kétszer adóznak: akkor, amikor mindenki más, és azért is, mert a fővárosi önkormányzatot a kormány a költségvetés befizetőjévé akarja tenni – mondta a főpolgármester a közösségi oldalára vasárnap feltöltött videójában. Az MTI által is idézett Karácsony Gergely fontosnak nevezte, hogy a főváros megmutassa, hogy „nem vagyunk az ország fejős tehene”, hogy Budapest egy büszke város, és felemeli a szavát a „Budapest-adó” ellen.

HIRDETÉS - AIP

Úgy fogalmazott: miközben a város rengeteg fontos közfeladatot ellát, azt is elvárja a kormány, hogy mindezek mellett még be is fizessen a központi költségvetésbe, „ami aztán ki tudja, hova és kiknek a zsebébe vándorol”.

https://www.facebook.com/karacsonygergely/videos/268890460983926/?t=0

A közösségi oldalra feltöltött videóban bemutatták, hogy vasárnap délelőtt a lezárt pesti alsó rakparton néhány száz szimpatizáns körében Karácsony Gergely arról beszél: a költségvetési javaslat „Budapestnek és minden magyar önkormányzatnak egy súlyos megszorító csomag. (…) Van még néhány nap, néhány hét, hogy ezt a döntést átgondolják, ezért szeretnénk üzenni” – mondta a főpolgármester, majd szimpatizánsaihoz kapcsolódva kék festékkel a Stop Budapest adó! feliratot fújták fel a rakpart útburkolatára.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Budapest-adó, Karácsony Gergely


HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Presser Gábor

Árnyék podcast: Miért költöztünk külföldre? – szülinapi adás

Fotó: Unsplash/Matt Botsford

Pin It on Pinterest