18 újabb beteget azonosítottak itthon

18 újabb beteget azonosítottak itthon

Fertőzöttségi adatok július 19-én

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

18 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4333 főre nőtt hazánkban a járvány kezdete óta beazonosított fertőzöttek száma – derül ki a vírussal kapcsolatos kormányzati tájékoztatásra létrehozott oldalról.

Jelenleg 514 aktív fertőzöttet tartanak számon, ez 17-tel magasabb az elmúlt napon közöltnél. 82 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 3-an vannak lélegeztetőgépen.

Az elmúlt 24 órában nem történt újabb haláleset a vírussal összefüggésben, így változatlanul 596 elhunytról tudni. Egy ember gyógyult meg az utóbbi napon, így jelenleg 3223 emberről lehet elmondani, hogy felgyógyult a betegségből.

Mióta életbe léptek az új beutazási korlátozások, egyre többen vannak hatósági házi karanténban. Jelen pillanatban 5486 embernél van érvényben ez az intézkedés. Mint ismert, ha magyar állampolgár sárga vagy pedig vörös besorolású országból érkezik Magyarországra, akkor két hétre karanténba kell vonulnia. Az mentesülhet alóla, akinek van két friss negatív koronavírus-tesztje. A karantén alatt is el lehet végeztetni a vizsgálatot – a hónap végéig ennek költségét az állam állja –, sárga országból érkezőknél egy, vörös államból jövőknél két negatív teszt szükséges a „szabaduláshoz”, vagyis a karantén elhagyásához.

Címkék: koronavírus