Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Bodolai László: Dull Szabolcsot ilyenért Németországban szíjon vezetik el

Szerző: | 2020. július 25., 16:26 | Belföld

Az Index szerkesztőségi ülése (Fotó: Index/Bődey János)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kemény szavakkal illette az Index kirúgott főszerkesztőjét a portált tulajdonló alapítvány kuratóriumi elnöke egy zárt Facebook-csoportban. Bodolai László bejegyzése szombaton reggel kikerült az Origo elnevezésű kormányzati propagandaoldalra – a képernyőmentés hitelességét utóbb az Index.hu Zrt. elnöke megerősítette a Media1 szakmai portálnak.

HIRDETÉS - AIP

Bodolai bejegyzésében – amelyet az után írt, hogy megpróbálták LMP-hez köthető személyek számonkérni – többek között arról számolt be, hogy Dull Szabolcs információkat adott ki konkurens sajtóterméknek, és szivárogtatásért „mondjuk Németországban szíjon vezetik el a rendőrök, én csak az igazgatóságból raktam ki.” Az ügyvéd jelzi, az igazgatóságból emiatt hívták vissza a menesztett főszerkesztőt, s beszámolt arról, hogy Dull egy hónapja tudta, hogy a Gergényi-tervként elhíresült kiszervezési ötletet el fogják vetni. A kuratóriumi elnök a bejegyzésében úgy véli, a kialakult helyzetben „a konkurencia röhöghet a markába”.

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8

Bodolai leírta, hogy egy idő után csak titoktartási nyilatkozatok aláíratásával volt kénytelen a szerkesztőség vezetőivel beszélni, ugyanis „minden ment ki a 444-hez”. Arról is beszámolt, hogy a függetlenségi barométer átállítása miatt a hirdetők elbizonytalanodtak, és megemlítette, hogy „befutott több olyan infó, hogy Szabolcs rendszeresen egyeztet magas rangú baloldali pártpolitikusokkal”. Ezek miatt jutott a kuratóriumi elnök egyre inkább arra a következtetésre, hogy „a valódi cél nem a megegyezés, hanem az Index szétrobbantása.”

Saját bevallása szerint kockázatelemző felmérést készíttetett egy nemzetközi ügyvédi irodával arról, hogyan oszlik meg közte és Dull Szabolcs főszerkesztő között a felelősség. A felmérésből az derült ki, hogy ha fejre áll a cég, Dull semmit sem kockáztat, Bodolai azonban a teljes vagyonát. Miután a kialakult feszültség nem látszott oldódni, az elnök megegyezést ajánlott Dullnak – olyan feltételekkel, amilyeneket minden más, korábbi főszerkesztő esetében is alkalmaz. Bodolai úgy véli, a volt főszerkesztő emiatt „kürtölte tele a sajtót”, miszerint ez zsarolás, majd a szerkesztőségben emiatt lázította fel a kollégákat. A bejegyzésben leírtakat Bodolai a most távozó újságíróknak is megpróbálta elmagyarázni, akik azonban addigra annyira felhergelt állapotba kerültek, vagy nem értették a helyzetet, hogy csak sértegetni tudták őt. Az elnök – aki a témáról már korábban is tett említést – méltatlannak érzi, ahogyan az elmúlt napokban beszélt vele az Index.hu szerkesztősége, azt is állítja, hogy évekig tartotta a hátát a lap függetlensége érdekében, illetve ügyvédként 18 éven át képviselte és védte a bíróságokon portált.

A Media1 egy másik cikkben számol be arról, hogy az Átlátszó főszerkesztője a Facebookon állt ki Bodolai László mellett: aránytévesztésnek tartja, hogy a közvélemény Bodolai Lászlón verje el a port az egész Orbán-rendszer sajtópolitikája miatt. Bodoky Tamás, aki az Átlátszó megalapítása előtt tíz évet töltött az Index újságírójaként, posztjában azt is megjegyezte, szerinte az Index szerkesztősége feladta a várat, ahelyett, hogy megvédte volna.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Bodolai László, Dull Szabolcs, Index, médiapiac, sajtóhelyzet, sajtószabadság


Virtus

Virtus

A német külügyminiszter szerint érthetetlen, amit a magyar vezetés tesz Kína ügyében. Aztán hozzátette, hogy sajnos nagyon is érthető. Nincs itt valami ellentmondás? Hát, sajnos nincs.

HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

  • Tévút – Magyar Hang-ajánló
  • Magyar Hang - 2021. május 13., 16:29
  • Róna Péter esszéje az ország kínaiaknak való kiárusításáról. Interjú Salát Gergellyel és Beck Zoltánnal. Őrségi, miskolci és tihanyi riport. Keresse a születésnapi Magyar Hangot, az Átlátszó mellékletével!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Jordán Ferenc

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Árnyék podcast – Munkanélküliek támogatása külföldön

Pin It on Pinterest