A vezérigazgató sem marad, ha távozik az Index szerkesztősége

A vezérigazgató sem marad, ha távozik az Index szerkesztősége

Szombathy Pál, Bodolai László és Sztankóczy András az Index szerkesztőségi ülésén (Fotó: Bődey János/Index)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Sem Szombathy Pál, az Index.hu Zrt. vezérigazgatója, sem Sztankóczy András, az igazgatóság tagja nem folytatja a munkát a cégnél azok után, hogy gyakorlatilag a teljes szerkesztőség felmondott – tudta meg a Magyar Hang.

Szombathy Pált akkor nevezte ki vezérigazgatónak Bodolai László, az Index.hu Zrt. igazgatóságának és a lapot tulajdonló Magyar Fejlődésért Alapítvány kuratóriumának elnöke, amikor bejelentette Dull Szabolcs főszerkesztő menesztését. Ekkor került be az igazgatóságba Sztankóczy András, a Válasz Online addigi munkatársa.

Úgy tudjuk, belső fórumokon az elmúlt napokban mindketten világossá tették, hogy nem akarnak és nem is fognak az Indexnél munkálkodni, ha feláll a szerkesztőség.

Az Index körüli események pénteken igen csak besűrűsödtek. Ahogy arról lapunk is beszámolt, a nap folyamán korábban a szerkesztőség szinte teljes egészében beadta a lemondását.

Közben a 186 Óra elérte az Index.hu igazgatósági elnökét. Bodolai László provokációnak, hogy a szerkesztőség Dull Szabolcs főszerkesztő visszavételét kérte. Szerinte üzleti céljai is vannak az Index szétverésének és emögött Bodolai László nem a jobboldalt látja.

Miközben az Indexben zajlanak a tömeges felmondások – ahogy arról lapunk értesült –, a hírportál hirdetéseit intéző cég résztulajdonosa, Vaszily Miklós éppen Schmidt Máriával találkozott. Aztán elértük Schmidt Máriát, aki hangsúlyozta, hogy neki semmi köze az Indexhez. – Ha bármi titkolnivalóm lenne, kiülnénk egy nyilvános helyre? – tette fel a kérdést, majd hozzáfűzte, hogy senkit sem ismer az Indexnél most zajló folyamatokban érintettek közül személyesen.

Az Index mellett egyébként pénteken 18 órától a Momentum szervezésében szimptiatüntetést tartanak. A tervek szerint a résztvevők a hírportál óbudai, Kolosy téri szerkesztőségéből felvonulnak a budai várba a miniszterelnök hivatala, a karmelita kolostor elé.