Dobrev Klára: Másfél hónappal ezelőtt beszélhettem Dull Szabolccsal

Dobrev Klára: Másfél hónappal ezelőtt beszélhettem Dull Szabolccsal

Dull Szabolcs az ATV műsorában

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy európai sajtószabadságról szóló jelentéssel kapcsolatban beszélt Dobrev Klára nagyjából másfél hónapja az Index kirúgott főszerkesztőjével, így kerülhetett a telefonszáma Dull Szabolcs híváslistájába – ezt állítja Dobrev Klára. A kormányhoz közeli média attól hangos az elmúlt időszakban, hogy a hírportál volt főszerkesztője állítólag Gyurcsány Ferenc feleségével egyeztetett.

Független lapok újságíróival, független civil szervezetekkel és kutatókkal beszélt nemrég egy európai sajtószabadságról szóló jelentéssel kapcsolatban Dobrev Klára – a Demokratikus Koalíció európai parlamenti képviselője erről az ATV Egyenes Beszéd című műsorában beszélt. Mint mondta, azért keresett meg újságírókat is, mert azt szerette volna, ha ebben a készülő jelentésben a magyar szempontok, vélemények is megjelennének. Nagyjából másfél hónappal ezelőtt beszélhetett így Dull Szabolccsal, az Index kirúgott főszerkesztőjével, így kerülhetett az újságíró híváslistájába a telefonszáma.

A kormányhoz közelálló Origo írt arról nemrég, hogy Dull Szabolcs az elmúlt időszakban rendszeresen hívta az Altus egyik számát, amelyen Gyurcsány Ferenc feleségével egyeztetett. Információik szerint mindez Dull Szabolcs híváslistájából derült ki.

De Bodolai László, az Index.hu Zrt. elnöke is írt ilyesmiről egy zárt Facebook csoportban. Szavai szerint „befutott több olyan infó, hogy Szabolcs rendszeresen egyeztet magas rangú baloldali pártpolitikusokkal”.

Később már kormányzati szereplők, így például Dömötör Csaba, a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára is beszélt erről. A fideszes politikus azt rótta fel, amikor az Indexről kérdezték, hogy a hírek szerint a korábbi főszerkesztő Gyurcsány Ferenc feleségével egyeztetett, vagyis a hírportálnál történtekről a Demokratikus Koalíciót kell kérdezni.

Dull Szabolcs sem hagyta ezt szó nélkül. Arra hivatkozott, hogy politikai újságíró régóta, így sokan ismerik a telefonszámát.

Dobrev Klára a műsorban azt is mondta, hogy ha például az Indexszel van elintéznivalója, ő nem hív fel senki, ez a DK sajtós munkatársainak feladata. Ugyanígy akkor is ők intézkednek, ha esetleg az Indextől keresik meg őt.