Vádat emeltek az anyját halálra verő makói férfi ellen

Vádat emeltek az anyját halálra verő makói férfi ellen

(Fotó: Gerd Altmann/Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Vádat emeltek egy makói férfi ellen, aki tavaly májusban közös otthonukban olyan súlyosan bántalmazta édesanyját, hogy az asszony belehalt sérüléseibe - jelentette az MTI. A férfi jelenleg előzetes kényszergyógykezelés alatt áll. Halált okozó testi sértés bűntettével vádolják.

A vádlott pszichés problémákkal küzd, családjában évek óta állandóak voltak a veszekedések. A vádirat szerint a fiú korábban is többször megverte anyját és - az asszony halálakor már különváltan élő - apját is.

Tavaly május 5-én a férfi az édesanyjára támadt, ököllel megütötte, az ágyáról lerángatta, majd eltörte az orrát. Ezután a mellkasára térdelt, összenyomta bordáit, aztán hasra fordította és a haját megragadva többször is a padlóba ütötte a fejét. A magára hagyott asszony ezután rövid időn belül meghalt.

A főügyészség indítványozta, hogy a bíróság a vádlottat kóros elmeállapota miatt mentse fel, de rendelje el kényszergyógykezelését, mivel tartani kell attól, hogy egyébként hasonló cselekményeket követne el.