Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP

350 forintból hoztak ki egy háromfogásos menüt a Felcsúton rendezett közétkeztetési szakácsversenyen

Szerző: | 2020. szeptember 26., 22:10 | Belföld

A versenyen első helyen végzett Kókáné Pásztor Éva (b) és Sütő Sándorné (Vattai Tündérkert Óvoda és Konyha), miután átvették a díjat az OKÉS országos közétkeztetési szakácsverseny döntőjén a felcsúti Letenyey Lajos Szakközépiskola és Szakiskolában 2020. szeptember 26-án (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hol, ha nem Felcsúton rendeznék meg egy olyan szakácsverseny döntőjét, amelynek már az elnevezése is tökéletes: „OKÉS” (azaz Országos Közétkeztetési Szakácsverseny – a szerk.)?

HIRDETÉS - AIP

Sölch Gellért az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkára szombaton Felcsúton elmondta, hogy a kormány kiemelt figyelmet fordít a közétkeztetésre. A helyettes államtitkár fontosnak nevezte, hogy finom és egészséges is legyen a gyerekek asztalára kerülő ebéd, ezért – tette hozzá – a ma már komoly hagyományokkal rendelkező szakácsverseny résztvevői ezen feltételek alapján alkották meg menüiket. Megjegyezte, a fejlődés folyamatos a közétkeztetésben, de van még teendő, amelynek elvégzését a szombati verseny is elősegíti.

A hivatalos versenykiírás szerint a versengőknek olyan nagy adagszámban elkészíthető, étvágygerjesztő, kiváló ízharmóniájú, háromfogásos menüt kellett készíteniük a nem éppen szűkmarkúságáról híres településen, amelynek nyersanyagnormája nettó 350 forint fejenként. A verseny során alapanyagként kötelezően fel kellett használni bármilyen, Magyarországon őshonos és kereskedelemben beszerezhető halat, 20 százalékos tejfölt és bármilyen bio minősítésű alapanyagot.

A versenyen első helyezést ért el Sütő Sándorné és Kókáné Pásztor Éva (Vattai Tündérkert Óvoda és Konyha), második lett Simon András (Lifestyle Hotel Mátra – Mátraháza), harmadik helyen végzett Pákozdi Norbert és Szeidl Tamás (Gasztvitál Zrt. Pamut konyha – Budapest, XVIII. kerület). A hét csapat közül a gyerekek különdíját Finta Noémi és Harakály Mariann (Finta Rendezvényház és Étterem – Érd) kapta Felcsúton.
    

Címkék: Emberi Erőforrások Minisztériuma, Emmi, Felcsút, közétkeztetés, okés, Országos Közétkeztetési Szakácsverseny, Sölch Gellért, szakácsverseny


Meghízott önkéntesek

Meghízott önkéntesek

Kijárási korlátozás, karantén, otthoni kenyérsütés és egyéb előre nem látható események miatt sokunknak változ(hat)ott a testmérete,

Hózáporok is lehetnek

Hózáporok is lehetnek

Napközben a Dunántúlon és a középső területeken az északnyugati szél időnként megerősödik, a Bakonyban és a Fertő térségében viharos széllökések is előfordulhatnak.

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet, meg minden

#034 Morcsányi Géza – Majdnem takarásban

#034 Morcsányi Géza – Majdnem takarásban

Testről és lélekről a rivalda innenső és túlsó oldalán.

Pin It on Pinterest