HIRDETÉS
HIRDETÉS

350 forintból hoztak ki egy háromfogásos menüt a Felcsúton rendezett közétkeztetési szakácsversenyen

Szerző: | 2020. szeptember 26., 22:10 | Belföld

A versenyen első helyen végzett Kókáné Pásztor Éva (b) és Sütő Sándorné (Vattai Tündérkert Óvoda és Konyha), miután átvették a díjat az OKÉS országos közétkeztetési szakácsverseny döntőjén a felcsúti Letenyey Lajos Szakközépiskola és Szakiskolában 2020. szeptember 26-án (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Hol, ha nem Felcsúton rendeznék meg egy olyan szakácsverseny döntőjét, amelynek már az elnevezése is tökéletes: „OKÉS” (azaz Országos Közétkeztetési Szakácsverseny – a szerk.)?

Sölch Gellért az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkára szombaton Felcsúton elmondta, hogy a kormány kiemelt figyelmet fordít a közétkeztetésre. A helyettes államtitkár fontosnak nevezte, hogy finom és egészséges is legyen a gyerekek asztalára kerülő ebéd, ezért – tette hozzá – a ma már komoly hagyományokkal rendelkező szakácsverseny résztvevői ezen feltételek alapján alkották meg menüiket. Megjegyezte, a fejlődés folyamatos a közétkeztetésben, de van még teendő, amelynek elvégzését a szombati verseny is elősegíti.

A hivatalos versenykiírás szerint a versengőknek olyan nagy adagszámban elkészíthető, étvágygerjesztő, kiváló ízharmóniájú, háromfogásos menüt kellett készíteniük a nem éppen szűkmarkúságáról híres településen, amelynek nyersanyagnormája nettó 350 forint fejenként. A verseny során alapanyagként kötelezően fel kellett használni bármilyen, Magyarországon őshonos és kereskedelemben beszerezhető halat, 20 százalékos tejfölt és bármilyen bio minősítésű alapanyagot.

A versenyen első helyezést ért el Sütő Sándorné és Kókáné Pásztor Éva (Vattai Tündérkert Óvoda és Konyha), második lett Simon András (Lifestyle Hotel Mátra – Mátraháza), harmadik helyen végzett Pákozdi Norbert és Szeidl Tamás (Gasztvitál Zrt. Pamut konyha – Budapest, XVIII. kerület). A hét csapat közül a gyerekek különdíját Finta Noémi és Harakály Mariann (Finta Rendezvényház és Étterem – Érd) kapta Felcsúton.
    

Címkék: Emberi Erőforrások Minisztériuma, Emmi, Felcsút, közétkeztetés, okés, Országos Közétkeztetési Szakácsverseny, Sölch Gellért, szakácsverseny


HIRDETÉS
Elhunyt a Monsanto elleni harc emblematikus alakja

Elhunyt a Monsanto elleni harc emblematikus alakja

Alig néhány nappal az életéről szóló film bemutatása után érte a halál Percy Schmeisert, aki szembeszállt a géntechnológiai mamutcéggel és győzött. Példája mutatja, hogy a génmódosított növények termesztése jóval kockázatosabb a bevallottnál.

HIRDETÉS

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

HIRDETÉS

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Pin It on Pinterest