Még komorabb arcát mutatja az időjárás

Még komorabb arcát mutatja az időjárás

(Fotó: Vidar Nordli-Mathisen/Unsplash)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szombaton többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, délutántól a délnyugati, nyugati megyékben nagyobb területen is felszakadozik, csökken a felhőzet – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

Reggel, délelőtt még szórványosan fordulhat elő eső, zápor, szitálás, majd délutánra a Dunántúlon, estére pedig a Dél-Alföldön is megszűnik a csapadék. (Az Északi-középhegység csúcsain éjszaka és szombat napközben is előfordulhat havas eső, esetleg hó.)

A Dunántúlon az északnyugati szelet élénk, helyenként erős széllökések kísérik, az Alföldön eközben a nyugati, délnyugati szél élénkülhet meg.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 9 fok között alakul, a legenyhébb idő a Nyírségben valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 13 fok között alakul.

A jövő hét közepéig marad ez a hideg, szerdától viszont markáns melegedés kezdődik. A valószínűségi előrejelzés szerint 15 Celsius-foknál is melegebb lesz, sőt nyugaton a 20 fok feletti értékeknek is nagy a valószínűsége – tették hozzá.

Addig azonban meg kell elégednünk a frontmentes, de szürke, lehangoló idővel. Az Időkép arra figyelmeztet minket, hogy emiatt fáradékonynak, kialvatlannak, rossz kedvűnek érezhetjük magunkat. A hűvös, nyirkos időben felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi fájdalmak.  Miután a Dunántúlon többfelé erős lehet a szél, ez fejfájást, ingerlékenységet válthat ki. 

Címkék: időjárás