Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

SZFE: Folytatódik a sztrájk

Szerző: | 2020. október 26., 15:39 | Belföld

A Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói 2020. szeptember elsején lezárják az egyetem épületét (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Folytatják a Színház- és Filmművészeti Egyetem sztrájkoló dolgozói a munkabeszüntetést, annak ellenére is, hogy a Fővárosi Törvényszék elsőfokú végzésében jogellenesnek mondta azt ki. Ezt hétfőn délután az egyetem Vas utcai épülete előtt jelentették be.

HIRDETÉS - AIP

A sztrájkoló dolgozók egyúttal, bízva a magyar igazságszolgáltatás elfogulatlanságban, fellebbeznek a döntés ellen. Álláspontjuk továbbra is az, hogy a felsőoktatási intézményükben a szenátus hatáskörének terjedelme kulcskérdés, márpedig a modellváltással ez a részvételi lehetőségük a döntéshozatalban megváltozott.

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8

A sajtótájékoztatón bírálták, hogy a dolgozók „folyamatos fenyegetésekkel és megfélemlítéssel néznek szembe a kancellár és a rektor-helyettesnek kinevezett két úr részéről”. Itt említették azokat a később alaptalannak bizonyult híreket, hogy nem kapnak bért, de kifogásolták azt is, hogy a kancellár a sztrájkban résztvevők adatainak kiadását követeli. A sort azzal folytatták, hogy ugyancsak Szarka Gábor kancellár „statáriális döntéssel” megváltoztatta az őszi szünet időpontját.

A dolgozók továbbra is azt várják, hogy a tárgyalást az Innovációs és Technológiai Minisztérium bevonásával megkezdhessék. Ugyanígy Palkovics László miniszterre várnak a hallgatók is. Mint mondták, „a kuratórium nem képes kezelni a kialakult helyzetet, sőt az utóbbi időben csak rontott rajta”.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Innovációs és Technológiai Minisztérium, SZFE, színművészeti, sztrájk


Így ismertem meg Andreát

Így ismertem meg Andreát

Az elnyert Tigáz-tender utáni állófogadáson láttam meg először. Homáros, illetve homályos tekintettel néztem, amint áttetsző blézerében, egy tévéstáb riportereként leszólít egy jóvágású pincért: „Mészáros úr, feltehetnék Önnek pár kérdést?”

HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

  • Tévút – Magyar Hang-ajánló
  • Magyar Hang - 2021. május 13., 16:29
  • Róna Péter esszéje az ország kínaiaknak való kiárusításáról. Interjú Salát Gergellyel és Beck Zoltánnal. Őrségi, miskolci és tihanyi riport. Keresse a születésnapi Magyar Hangot, az Átlátszó mellékletével!

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Jordán Ferenc

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Árnyék podcast – Munkanélküliek támogatása külföldön

Pin It on Pinterest