SZFE: Meghosszabbították az őszi szünetet

SZFE: Meghosszabbították az őszi szünetet

Az SZFE Vas utcai épülete, amelyet blokád alá vettek a színművészeti hallgatói (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Október 16-tól november 1-ig tart az őszi szünet a Színház- és Filmművészeti Egyetemen – derül ki Szarka Gábor kancellár és Novák Emil rektorhelyettes körleveléből, amelyet a Telex szerzett meg.

Az őszi szünetet korábban előre hozták, eredetileg október 16–tól október 26-ig, hétfőig tartott volna. Az egyetem dolgozóinak és oktatóinak küldött  legújabb körlevélben az áll, hogy a meghosszabbított szünet alatt a kollégiumi elhelyezés biztosított, a munkavállalók home office-ban dolgoznak, csak felettes engedéllyel járhatnak be indokolt esetben, és a meghosszabbítás időszakában elvégzik az elmaradt fertőtlenítéseket és a műszaki karbantartást.

A kancellári akarat szerint a szünet lényege az lett volna, hogy az egyetem épületeit és kollégiumát mindenkinek, főleg a diákoknak el kellett volna hagynia. A hallgatók azonban ezt megtagadták, és több terem kulcsát is magukhoz vették. Egy Telexnek nyilatkozó oktató szerint az elméleti órákat a járványhelyzet miatt online tartják, a gyakorlati órákat pedig az egyetem épületeiben. Bár továbbra se kapták meg a kulcsot azokhoz a termekhez, amelyeket nem sikerült pénteken elfoglalni, ez nem akadályozza az oktatást, van ugyanis elég terem a három épületben.

Október 23-án a Műegyetemtől az Uránia moziig vonultak a Színház- és Filmművészeti Egyetem mellett kiálló tüntetők, amelyről lapunk is tudósított illetve élőben közvetített.