Nem volt bűncselekmény Szarka Gábor kizárása

Nem volt bűncselekmény Szarka Gábor kizárása

Szarka Gábor újonnan kinevezett kancellár a Színház- és Filmművészeti egyetem elé sorfalat álló hallgatók előtt 2020. október 8-án (Fotó: Független Szabad Egyetem)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK


Bűncselekmény hiányában mindhárom feljelentést elutasította a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK), amely Szarka Gábor kizárása kapcsán született – számolt be róla a Népszava. Emlékezetes, a frissen kinevezett kancellár október 8-án próbált még bejutni a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) Vas utcai épületébe, a tüntető diákok viszont útját állták. Szarka így akkor arról beszélt, máshol kezdi meg a munkát.

Az akadályoztatás kapcsán három magánszemély tett feljelentést személyi szabadság megsértése és egyéb bűncselekmények gyanúja miatt. Most viszont kiderült, hogy semmi ilyesmiről nem volt szó. A rendőrség már azelőtt kizárta a törvénysértést, hogy a felderítés egyáltalán elindulhatott volna.

Az SZFE-nél kialakult blokádot egyébként a hallgatók kénytelenek voltak feladni azt követően, hogy minden felsőoktatási intézményben virtuális oktatást rendeltek el, kiürítették az összes kollégiumot, és éjszakai kijárási tilalmat vezettek be.