A DK ifjúsági szervezete háromezer mécsessel emlékezett a koronavírus áldozataira

A DK ifjúsági szervezete háromezer mécsessel emlékezett a koronavírus áldozataira

A DK ifjúsági szervezete gyertyát gyújtott a koronavírus áldozataiért (Fotó: DK)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Tragikus napra ébredt Magyarország: a tegnapi napon elhunyt hazánkban a háromezredik koronavírusos beteg – ezzel indokolja a DK ifjúsági szervezete, a Demokratikus Lendület, hogy gyertyagyújtást szerveztek vasárnap a vírus áldozataiért a Szabadság téren.

– Ez a háromezer haláleset a bizonyítéka annak, hogy Orbán Viktor hazudott, amikor azt ígérte, hogy mindenkit meg fog gyógyítani, és akkor is, amikor „tökéleteshez közelítő védekezésről”, „korlátlanul rendelkezésre álló” kórházi kapacitásról, és felkészült egészségügyről beszélt. A miniszterelnök magára hagyta a magyarokat, és elbukott a járvány elleni harcban – írták közleményükben.

A vasárnapi adatok szerint eddig összesen 3097-en hunytak el koronavírus miatt a járvány kezdete óta Magyarországon, az aktív fertőzöttek száma 106 265 fő. A miniszterelnök szerint egyébként a legfrissebb szigorításoknak hála 99 százalék feletti az esélye annak, hogy működőképes marad egészségügy, míg nem sokkal korábban arról beszélt, hogy ha nincsenek a jelentős szigorítások, akkor csupán 50 százalék lett volna ennek az esélye.