187 koronavírusos beteg hunyt el az elmúlt 24 órában

187 koronavírusos beteg hunyt el az elmúlt 24 órában

Orvos és ápolók beteget látnak el a Jósa András Oktatókórház COVID-intenzív osztályán Nyíregyházán 2020. november 25-én (Fotó: MTI/Balázs Attila)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az elmúlt 24 órában 4428 fővel emelkedett a beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma és kórral összefüggésben elhunyt 187 többségében idős, krónikus beteg – jelentette pénteke a járványügyi tájékoztatás céljából felállított kormányzati honlap. A magyarországi statisztikák szerint ezzel 295 977 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma és eddig 7 725 főre emelkedett az elhunytak száma.

A Koronavirus.gov.hu adatai szerint jelenleg 198 438 akítv fertőzött van. Összesen 7335 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 564-en vannak lélegeztetőgépen. A gyógyultak száma 89 814 fő. A statisztikák szerint az aktív fertőzöttek 18, az elhunytak 20, míg a gyógyultak 23 százaléka budapesti.

A friss adatok közreadása előtt nem sokkal Orbán Viktor miniszterelnök szokásos pénteki rádiótájékoztatójában arról beszélt: December 27-én vagy 28-án indulhatnak itthon az egészségügyi dolgozók oltása, első körben 35 ezer vakcina fog érkezni. A kormányfő a Kossuth Rádióban ugyanakkor arról is beszélt, hogy a járvány tekintetében nincsenek „felszabadító erejű jó hírei”, annyit tud mondani, hogy a számok nem romlanak.

A koronavírust érintve Orbán Viktor azt mondta, hogy szombat délelőtt bejelentés tesz arról, hogy a gazdaságvédelmi akciótervnek milyen lépéseit vezetik be januártól.

Ahogy eddig is minden nap, a kormányzati tájékoztatásban jelezték: a veszélyhelyzettel kihirdetett védelmi intézkedések – így a jelenlegi kijárási tilalom és a többi védelmi intézkedés – január 11-ig mindenképp érvényben maradnak.