Megható videóval kívánnak boldog karácsonyt a Korányi dolgozói

Megható videóval kívánnak boldog karácsonyt a Korányi dolgozói

Az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet boldog karácsonyt kíván.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Presser Gábor és Sztefanovity Dusán Zoránnak írt szerzeményével, Az ünnep című dallal kívánnak boldog karácsonyt az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet munkatársai. Az intézmény szerda délután tette közzé Facebook-oldalán a felvételt, amelyen a dolgozók maszkban énekelnek és többen közülük hangszert is ragadtak. Az előadók között feltűnik Keresztes Ildikó énekes és Gömöry Zsolt, az Edda együttes billentyűse is, akit az ősszel két hétig kezeltek a Korányiban koronavírussal.

„Ünnep. Kivételesen fontos pillanat. Lehetőség önmagunkban felfedezni az Embert. Ráérezni: kinek születtünk. Ráhangolódással jár. Ha megállunk egy pillanatra: befelé figyelünk és felfelé – csak ekkor élhetjük meg. Kórházi ágy mellett, betegek szenvedése közben mindezt előidézni magunkban, 8-12 órás műszakokban erre figyelni, beosztások, helyettesítések, küzdelmek sűrűjében ünnepelni, a Covid árnyékában mégis a születésre és az életre koncentrálni fáradtan, elgyötörten, kialvatlanul, loholva önmagunk után – ezt kínálja lehetőségként 2020 Karácsonya számunkra.” – írta a Facebook-on.

A felvételt a Korányi megbízásából a Cityrocks Hungary készítette. A szervezők hívására kísérőzenészéként magam is együtt zenélhettem a hősies munkát végző egészségügyi dolgozókkal, a megtiszteltetést ezúton is köszönöm!