ATV: A rendőrség felszámolt egy drogos bulit, ahol M. Richárd is ott volt

ATV: A rendőrség felszámolt egy drogos bulit, ahol M. Richárd is ott volt

Varga Bea bírót hallgatja az elsőrendű vádlott M. Richárd az ellene és további két ember ellen a 2017 májusában a fővárosi Dózsa György úton történt halálos közúti baleset ügyében indított büntetőper tárgyalásán a Pesti Központi Kerületi Bíróságon 2020. szeptember 30-án (Fotó: MTI/Mónus Márton)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Rajtaütött a rendőrség szilveszter éjszakáján az M. Richárdhoz köthető Nyugati téri pizzázóban egy bulin, ahonnan 10 embert kábítószer birtoklás miatt előállítottak – írja az ATV. Információnk szerint egyikük M. Richárd volt. Az éttermet a járványügyi szabályok megsértése miatt 60 napra bezáratták.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a csatornának azt megerősítette, hogy szilveszterkor bezárattak egy belvárosi vendéglátóhelyet, és 10 embert előállítottak kábítószer fogyasztás illetve birtoklás miatt. Az M. Richárddal kapcsolatos értesüléseket nem erősítették meg, de nem is cáfolták.

Részben M. Richárd okozta azt a Dózsa György úti balesetet 2017 tavaszán, amelyben 2 ember életét vesztette. Mercedesével 135-140 km/óra közötti sebességgel haladt, amikor a Kassák Lajos utcából egy szabálytalanul, kis ívben kanyarodó autóval összeütközött. A férfit első fokon négy év fogházra ítélték és végelegesen eltiltották a járművezetéstől. A másodfokú eljárás jelenleg is zajlik.

Közben a Fővárosi Főügyészség közben kiadott egy közleményt „a Dózsa György úti balesetben részes egyik sofőr” kapcsán. Habár nem nevezik meg, a szövegből úgy tűnik, hogy M. Richárdról van szó. Mint írták, a férfi ellen újabb büntetőeljárás indult, amelyben a megalapozott gyanú szerint 2020. december 31-én többféle kábítószert szerzett meg és fogyasztott. A nyomozó hatóság kábítószer birtoklásának vétsége miatt gyanúsítottként hallgatta ki.

– Az újabb, szabadságvesztéssel büntetendő szándékos bűncselekmény megalapozott gyanúja arra enged következtetni, hogy a vádlott szándékosan és kitartóan semmibe veszi a jogszabályokat, ettől a büntetőeljárás ténye és az enyhébb kényszerintézkedés sem tartja vissza – közölte az ügyészség. Ezért a vádlott letartóztatását kezdeményezték, erről a Fővárosi Törvényszék fog határozni.