Eljárást indított a rendőrség a fideszes polgármester illegális rendezvénye miatt

Eljárást indított a rendőrség a fideszes polgármester illegális rendezvénye miatt

Bálint Istvánné, Bicske város fideszes polgármestere (Fotó: Bálint Istvánné Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Magyar Hang kérdésére megerősítette a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata, hogy nem csak szabálysértési eljárást, hanem közigazgatási hatósági eljárást is indítottak a január 2-án a járványügyi intézkedések dacára Bicske fideszes polgármestere, Bálint Istvánné által megrendezett újévi koncert és évértékelő beszéd miatt.

A rendőrség azt is közölte lapunkkal, hogy az eseményen rendőri intézkedésre nem került sor, sőt, nem is volt tudomásuk a rengeteg embert vonzó rendezvényről. Hétfőn lapunk is részletesen foglalkozott az esettel, és nyilvánosságra hoztunk egy videófelvételt, amelyen jól látszott, hogy milyen sokan voltak a Fejér megyei kisvárosban megtartott „rendhagyó újévi koncerten”.

Két magánszemély is feljelentéssel élt a hét elején a rendezvény kapcsán „gyülekezési joggal való visszaélés” miatt, ám mivel ezen feljelentések csak hétfőn éjjel, illetve kedden nap közben kerültek megküldésre a rendőrségnek, ezért a hatóság minden bizonnyal hivatalból indított eljárást az illegális rendezvény szervezői ellen. (További kérdést küldtünk a rendőrségnek, hogy ezen feltevésünket erősítsék meg. – a szerk.)

Nem kaptunk választ hétfői kérdéseink közül a rendőrség illetékeseitől arra, hogy mivel a kormány rendelete szerint január 3-ig tilos volt a közterületi alkoholfogyasztás, ugyanakkor január 2-i rendezvényen ingyenesen forralt bort is osztottak a résztvevőknek, ezt vizsgálja-e a hatóság. Ezzel kapcsolatos kérdésünket újra megküldtük a megyei főkapitányság kommunikációs szolgálatának.