Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Eljárást indított a rendőrség a fideszes polgármester illegális rendezvénye miatt

Szerző: | 2021. január 06., 05:55 | Belföld

Bálint Istvánné, Bicske város fideszes polgármestere (Fotó: Bálint Istvánné Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Magyar Hang kérdésére megerősítette a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata, hogy nem csak szabálysértési eljárást, hanem közigazgatási hatósági eljárást is indítottak a január 2-án a járványügyi intézkedések dacára Bicske fideszes polgármestere, Bálint Istvánné által megrendezett újévi koncert és évértékelő beszéd miatt.

HIRDETÉS - AIP

A rendőrség azt is közölte lapunkkal, hogy az eseményen rendőri intézkedésre nem került sor, sőt, nem is volt tudomásuk a rengeteg embert vonzó rendezvényről. Hétfőn lapunk is részletesen foglalkozott az esettel, és nyilvánosságra hoztunk egy videófelvételt, amelyen jól látszott, hogy milyen sokan voltak a Fejér megyei kisvárosban megtartott „rendhagyó újévi koncerten”.

Két magánszemély is feljelentéssel élt a hét elején a rendezvény kapcsán „gyülekezési joggal való visszaélés” miatt, ám mivel ezen feljelentések csak hétfőn éjjel, illetve kedden nap közben kerültek megküldésre a rendőrségnek, ezért a hatóság minden bizonnyal hivatalból indított eljárást az illegális rendezvény szervezői ellen. (További kérdést küldtünk a rendőrségnek, hogy ezen feltevésünket erősítsék meg. – a szerk.)

Nem kaptunk választ hétfői kérdéseink közül a rendőrség illetékeseitől arra, hogy mivel a kormány rendelete szerint január 3-ig tilos volt a közterületi alkoholfogyasztás, ugyanakkor január 2-i rendezvényen ingyenesen forralt bort is osztottak a résztvevőknek, ezt vizsgálja-e a hatóság. Ezzel kapcsolatos kérdésünket újra megküldtük a megyei főkapitányság kommunikációs szolgálatának.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Bálint Istvánné, Bicske, Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság, illegális rendezvény, járványügyi korlátozások, közterületi szeszesital-fogyasztás


HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Ferber Katalin

Fotó: Az élet, meg minden

Árnyék podcast – Öngól

Pin It on Pinterest