Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Már két feljelentés is született a fideszes polgármester illegális rendezvénye kapcsán

Szerző: | 2021. január 05., 15:32 | Belföld

Bicske fideszes polgármestere, Bálint Istvánné az általa a városháza elé meghirdetett „rendhagyó újévi koncerten” 2021. január 2-án (Fotó: Szeretem Bicskét Facebook-oldal)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Magyar Hang értesülései szerint már két különböző magánszemély is feljelentéssel élt a rendőrség felé a hétvégén Bicskén megtartott újévi koncert és a polgármester, Bálint Istvánné évértékelő beszéde kapcsán. Vasárnap, majd hétfőn lapunk is részletesen foglalkozott az esettel, és nyilvánosságra hoztunk egy videófelvételt, amelyen jól látszott, hogy milyen sokan voltak a Fejér megyei kisvárosban megtartott „rendhagyó újévi koncerten”.

HIRDETÉS - AIP

Információink szeirnt mindkét feljelentés „gyülekezési joggal való visszaélés” miatt született, és nem a rendezvényen résztvevőket, hanem a szervezőket teszi felelőssé az eset kapcsán.

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8
A rendezvényen készült videó.

Az egyiket még vasárnap késő este Tényi István, a hasonló bejelentései miatt elhíresült civil készítette, aki a beadványában részletesen végigveszi, hogy álláspontja szerint mely jogszabályokba ütközött a rendezvény megtartása. (A 484/2020. kormányrendelet ugyanis meglehetősen kategorikusan fogalmaz a tárgyban: „Mindennemű rendezvény megtartása tilos, ideértve a kulturális eseményeket, valamint a karácsonyi vásárokat”.)

A másik beadvány készítője egy bicskei magánszemély, akinek lapunkhoz eljutott beadványa inkább az illető elemi felháborodását tükrözi. A beadványozó többek között szóvá teszi azt is, hogy rendezvényen többen nem viseltek maszkot, holott ez közterületen (éppen a polgármester rendelete szerint) kötelező volna.

A rendőrségnek 72 órája van arra, hogy első körben döntést hozzon a feljelentésekről: nyomozást indít, feljelentés-kiegészítést rendel el, avagy megtagadja a nyomozást.

Lapunk kedden késő délután kapott választ a rendőrségtől, válaszaik tartalmát ebben a cikkünkben osztjuk meg olvasóinkkal:

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Bálint Istvánné, Bicske, feljelentés, illegális rendezvény, rendőrség, Tényi István


HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Jordán Ferenc

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Árnyék podcast – Vörös tér, Budapest

Pin It on Pinterest