Már két feljelentés is született a fideszes polgármester illegális rendezvénye kapcsán

Már két feljelentés is született a fideszes polgármester illegális rendezvénye kapcsán

Bicske fideszes polgármestere, Bálint Istvánné az általa a városháza elé meghirdetett „rendhagyó újévi koncerten” 2021. január 2-án (Fotó: Szeretem Bicskét Facebook-oldal)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Magyar Hang értesülései szerint már két különböző magánszemély is feljelentéssel élt a rendőrség felé a hétvégén Bicskén megtartott újévi koncert és a polgármester, Bálint Istvánné évértékelő beszéde kapcsán. Vasárnap, majd hétfőn lapunk is részletesen foglalkozott az esettel, és nyilvánosságra hoztunk egy videófelvételt, amelyen jól látszott, hogy milyen sokan voltak a Fejér megyei kisvárosban megtartott „rendhagyó újévi koncerten”.

Információink szeirnt mindkét feljelentés „gyülekezési joggal való visszaélés” miatt született, és nem a rendezvényen résztvevőket, hanem a szervezőket teszi felelőssé az eset kapcsán.

A rendezvényen készült videó.

Az egyiket még vasárnap késő este Tényi István, a hasonló bejelentései miatt elhíresült civil készítette, aki a beadványában részletesen végigveszi, hogy álláspontja szerint mely jogszabályokba ütközött a rendezvény megtartása. (A 484/2020. kormányrendelet ugyanis meglehetősen kategorikusan fogalmaz a tárgyban: „Mindennemű rendezvény megtartása tilos, ideértve a kulturális eseményeket, valamint a karácsonyi vásárokat”.)

A másik beadvány készítője egy bicskei magánszemély, akinek lapunkhoz eljutott beadványa inkább az illető elemi felháborodását tükrözi. A beadványozó többek között szóvá teszi azt is, hogy rendezvényen többen nem viseltek maszkot, holott ez közterületen (éppen a polgármester rendelete szerint) kötelező volna.

A rendőrségnek 72 órája van arra, hogy első körben döntést hozzon a feljelentésekről: nyomozást indít, feljelentés-kiegészítést rendel el, avagy megtagadja a nyomozást.

Lapunk kedden késő délután kapott választ a rendőrségtől, válaszaik tartalmát ebben a cikkünkben osztjuk meg olvasóinkkal: