Karácsony Gergely: A kezemet nyújtom a kormány felé

Karácsony Gergely: A kezemet nyújtom a kormány felé

Karácsony Gergely (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A védőoltással kapcsolatos bizalom nem a kormányról mondott értékítélet, ezért Karácsony Gergely a vakcinára való regisztrációra buzdított. A főpolgármester egyúttal ismét felajánlotta segítségét a kormánynak.

A koronavírus elleni védőoltás mellett kampányolt szombaton közzétett videójában Karácsony Gergely. A főpolgármester azzal kezdte, hogy a járvány lassan egy éve tart félelemben minden magyar embert és kihat a mindennapjainkra. Távolságot tartunk, maszkot hordunk, nem járunk moziba, színházba, étterembe, kevesebbet sportolunk, nem igazán utazunk, a távoktatás és az otthoni munka pedig sok nehézséggel jár.

A tudósok, kutatók és az orvosok egyöntetűen állítják, hogy a vírustól akkor fogunk megszabadulni és akkor kapjuk vissza a szabadságunkat, ha hatékony és biztonságos vakcina áll rendelkezésre, azzal pedig minél többen beoltatják magukat. – Ha bízva a tudományban, az intézményekben és az egészségügyben bevállalunk két tűszúrást – mondta, hozzátéve, hogy a bizalomra most nagyobb szükség van, mint valaha.

https://www.facebook.com/karacsonygergely/videos/265499931662719/

A főpolgármester megfogalmazása szerint sajnos az elmúlt években a hazai politika is sokat tett azért, hogy az emberek elveszítsék a bizalmukat a legfontosabb állami intézményekben. Neki is ezer oka van, hogy ne bízzon a kormányban, de azt hangsúlyozta, hogy a védőoltással kapcsolatos bizalom nem a kormányról vagy az ellenzékről adott értékítélet. Kiemelte, hogy a Magyarországon használható vakcinák a hazai és európai egészségügyi hatóságok alapos vizsgálata után kapták meg az engedélyt.

Karácsony Gergely egyúttal ismét segítséget ajánlott a kormánynak. – A kezemet nyújtom a kormány felé, ezt teszik az önkormányzati vezetők szerte az országban – mondta, felajánlva Budapest segítségét abban, hogy az oltóanyagot minél többen és minél gyorsabban meg tudják kapni. Arra hivatkozott, hogy a főváros a kerületekkel közösen példaértékűen vett részt a védőeszközök és tesztek beszerzésében és felhasználásában, tapasztalatuk, logisztikai kapacitásuk hozzájárulhat az átoltottság növeléséhez.

– Legyen már vége – zárta beszédét a főpolgármester arra buzdítva mindenkit, hogy jelentkezzen az oltásra. Ő már – mint kiderült – megtette.