Hiába kérték, nem hajlandó lemondani a magángépező jobbikos

Hiába kérték, nem hajlandó lemondani a magángépező jobbikos

Czigler László, Újpest alpolgármestere, Kozma András budapesti alelnök és Szabó Balázs újpesti önkormányzati képviselő 2020. augusztus 6-án a kommunizmus újpesti áldozatairól szóló megemlékezésen (Forrás: Jobbik Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szabó Balázs nem mond le sem jobbikos párttagságáról, sem újpesti képviselői mandátumáról, sem önkormányzati tisztségeiről – nyilatkozta a politikus az Újpest Médiának, amit a 24.hu vett észre. Az ügy előzménye, hogy a hvg.hu kiderítette: egy Párizsból induló magángéppel utazott karácsonykor Közép-Afrikába választási megfigyelőnek a Jobbik újpesti képviselője, Szabó Balázs, és a pártból nemrég kilépett politikus, volt parlamenti képviselő, Samu Tamás Gergő is. Mint a lap írta, egy olyan választást figyeltek meg a politikusok, amely különösen fontos Oroszországnak, és Szabó el is ismerte nekik útja kapcsán: naiv lenne, ha még csak nem is sejtené, hogy emögött állhat orosz pénz vagy befolyás.

Az eset kipattanása után a Jobbik nemcsak a képviselő párttagságát függesztette fel, hanem felszólította őt önkormányzati képviselői mandátuma visszaadására, ám úgy tűnik, hiába. Szabó ugyanis szerdán arról beszélt, hogy áll a pártja által kezdeményezett etikai vizsgálat elé, szeretné magát tisztázni a vádak alól, és „a lelkiismeretem tiszta, nincsen takargatni valóm”.