Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Müller Cecília: Az OGYÉI hamarosan engedélyezheti a kínai vakcinát

Szerző: | 2021. február 19., 14:13 | Belföld

A Kormány.hu által közreadott képen Müller Cecília országos tiszti főorvos a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján 2020. május 7-én (Fotó: MTI/kormany.hu/Botár Gergely)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az 550 ezer kínai vakcinánál ugyan később, de kielégítő dokumentáció érkezett a Nemzeti Népegészségügyi Központhoz (NNK), így az intézmény szerint „hitelt érdemlően bizonyított a független hatósági laboratórium hazai követelményeknek való megfelelése” – mondta Müller.

HIRDETÉS - AIP

Miután az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) erről értesítést kapott, a szervezet az országos tiszti főorvos szerint hamarosan jóvá hagyhatja a kínai vakcina „emberi alkalmazását”.

Miután a várandós nők beoltásához továbbra sincs elég adat, így számukra egyik oltóanyagot sem ajánlja Müller Cecília, másokat azonban oltásra ösztönzött. Szerinte a elméletileg jelentkezhetnek allergiás reakciók, azonban ezek ritkák és enyhe lefolyásúak.

A tiszti főorvos kijelentette, egyértelműen itt a járvány harmadik hullámának emelkedő szakasza, amit jól mutat, hogy a mutáns törzsekkel együtt ismét elindult felfelé a napi fertőzöttek száma, és sajnos az aktív fertőzöttek száma is növekszik.

Kérdésre válaszolva elmondta, mostanáig 1 474 715 adag vakcina érkezett Magyarországra, ami 737 267 ember beoltására elegendő. Ennek „60 százaléka nyugati típusú vakcina, 40 százalék keleti beszerzésből származik”. Müller ígéretei szerint a hivatalos oldalakon közre fogják tenni, hogy mennyi vakcina érkezett típusonként.

Kiss Róbert rendőr alezredes szerint a maszkviselés szabályainak megszegése miatt a rendőrök 143 személy ellen intézkedtek, a kijárási tilalom megszegése miatt 367 esetben léptek fel a hatóságok.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Kiss Róbert, Müller Cecília, Nemzeti Népegészségügyi Központ


Orbán: be van oltva 3,5 millió ember, nyithatnak a teraszok

Orbán: be van oltva 3,5 millió ember, nyithatnak a teraszok

Orbán Viktor Facebook-oldalára tettek fel egy rajzfilmes eszközökkel operáló, győzelmi zenei aláfestésű videót, amelyben azt írják, hogy be van oltva 3,5 millió magyar ember (legalább egyszer, ami nem jelent teljes védelmet – de ezt csak mi tesszük hozzá), így...

NER típusú találkozások

NER típusú találkozások

Talán csak a magyar közélet járványszerűen terjedő (politikai) paranoiájának mellékhatása, de mostanában gyakran eljátszom a gondolattal, hogy miként jellemezném az Orbán-rendszert egy véletlenül a bolygónkra tévedő földönkívülinek.

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Ferber Katalin

Fotó: Az élet, meg minden

Árnyék podcast – Öngól

Pin It on Pinterest