Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Hét végén napi 80 ezer forintot kaphatnak az oltást végző háziorvosok

Szerző: | 2021. február 27., 19:03 | Belföld

Áder János köztársasági elnök megkapja a kínai Sinopharm koronavírus elleni vakcinájának első oltását a II. kerületi Önkormányzat Egészségügyi Szolgálatának Lotz Károly utcai háziorvosi rendelőjében 2021. február 26-án. MTI/Bruzák Noémi

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Külön díjazást kapnak azok a háziorvosi szolgáltatók, amelyeket szabad- vagy munkaszüneti napon járványügyi feladat ellátására köteleztek – közölte szombaton a kormany.hu.

HIRDETÉS - AIP

A külön díjazás értéke egy teljes napra 80 ezer forint, fél napra pedig 40 ezer forint. Ha az adott időszakra a beoltandók kevesebb, mint fele jelenik meg a rendelőben, akkor a háziorvos a támogatás összegének felére jogosult. Az összeget a háziorvosi szolgáltatók kapják, amelyek kötelesek azt az ellátást végző orvos és szakdolgozó díjazására fordítani. A támogatás szabályait egy rövidesen megjelenő kormányrendelet fekteti le – olvasható a honlapon.

A kormány azt tűzte ki célul, hogy húsvétra minden regisztrált legalább az első oltását kapja meg.

Eddig összesen nagyjából 2,5 millió ember regisztrált, vagyis április 4-ig közel kétmillió embert kellene beoltani, hiszen eddig két hónap alatt összesen valamivel több, mint 500 ezren kapták meg legalább az első adagot a védőoltásból. A húsvéti ígéret betartásához tehát naponta átlagosan közel 55 ezer embert kellene beoltani.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: háziorvos, koronavírus, koronavírus-oltás


HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Ferber Katalin

Fotó: Az élet, meg minden

Árnyék podcast – Öngól

Pin It on Pinterest