Karácsony Gergely: A kormánynak minden oka megvan a szerénységre

Karácsony Gergely: A kormánynak minden oka megvan a szerénységre

Karácsony Gergely fõpolgármester érkezik a Fõvárosi Közgyûlés rendkívüli, a koronavírus-járvány elleni védekezés erõsítéséért összehívott ülésére a Városházán 2020. szeptember 14-én (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A koronavírus-járvány harmadik hullámának felszálló ágában zsúfolt tömegben várták az oltást az emberek a Jahn Ferenc Kórházban. A szombati helyzetről a Blikk is közölt képeket, és Havasi Gábor, a Momentum egészségpolitikusa is beszámolt a közösségi oldalán. Mint írta, a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház oltópontjáról kapta a fotókat, ahol összezsúfolva, órákat várakoztak az emberek az oltásra.

– Így képzeli tehát a tömeges oltópontokat a kormány, amivel nem megoldja a járványt, hanem súlyosbítja azt – háborgott a politikus.

Az áldatlan helyzetre Karácsony Gergely is reagált a Facebookon. „Nézem a sajtófotókat a Jahn Ferenc kórházból, ahol tömegtumultus alakult ki az oltásukra várók között. Olvasom Dr. Nemény András szombathelyi polgármester nyilatkozatait, hogy korábbi ígérete ellenére még mindig nem engedi a kormányhivatal a szombathelyi önkormányzati oltópontok megnyitását” – írja a főpolgármester.

Mint hozzátette, tudomása szerint a hétvégi oltásokat jelentősen lassítja, hogy nem frissül az oltási lista a háziorvosoknál.

– A fenébe is, a kormánynak minden oka megvan a szerénységre! A tömeges oltás nem az, hogy az amúgy is agyonterhelt kórházakban tömegek állnak sorban az oltásért, hanem az hogy üres helyiségekben, például stadionokban sok embert beoltanak. Nem lehet kicsinyes politikai játszmák része az életünk és az egészségünk. Nincs ellenzéki oltópont, meg kormánypárti oltópont, közös felelősség van. Budapesten is készen állunk új oltópontok megnyitására – jelentette ki a városvezető, emlékeztetve arra, hogy Budapest már felajánlotta, hogy besegít a tömeges oltásba, de a kormány elutasította a felajánlást.

– Szálljon le a kormány a magas lóról és vegye igénybe az önkormányzatok segítségét! Vagy adják ide a vakcinát, és mi megoldjuk magunk! – zárta sorait Karácsony Gergely.