Karácsony: Hiába ajánlottak segítséget, a kormánynak nem kellenek a fővárosi oltópontok

Karácsony: Hiába ajánlottak segítséget, a kormánynak nem kellenek a fővárosi oltópontok

Karácsony Gergely főpolgármester az 1956-os pesti nők előtt tisztelgő arcképkiállítás megnyitóján az V. kerületi Városháza parkban 2020. október 23-án (Fotó: MTI/Mónus Márton)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Karácsony Gergely főpolgármester és Soproni Tamás, a Budapesti Önkormányzatok Szövetségének társelnöke korábban közös levelet írt Orbán Viktor miniszterelnöknek a kormány káoszba fulladt oltási terve kapcsán. Ebben az „oltási terv összeomlásáról” írtak, de segítséget is kínáltak, így kezdeményezték új oltási pontok kialakítását, amihez a főváros és a kerületek közterületeiket is felajánlották.

Azóta megérkezett a hosszúra nyúlt válasz a Miniszterelnökség miniszterhelyettesétől, Orbán Balázstól.

– Válaszában idézi a nagymamáját, továbbá Ronald Reagant, vagy két oldalnyi sikerpropaganda mellett szidja az ellenzéket, nyilván ez valamiféle kötelező reggeli gyakorlat a Fideszben, mindenesetre a lényeget illetően azt írja: nem kellenek a fővárosi oltópontok, mert a kormány olyan szuper, hogy attól elalél a fél világ. Aha. Látjuk – írja Karácsony Gergely a közösségi oldalán.

Megkaptuk a választ Soproni Tamással, a Budapesti Önkormányzatok Szövetségének társelnökével együtt arra a levelünkre,...

Közzétette: Karácsony Gergely – 2021. március 11., csütörtök

Mint hozzáteszi: „Én fel nem fogom, mire ez a fennhéjázó kivagyiság, amikor élet-halál kérdésről van szó. Ahogy Szombathely megtette, úgy Budapesten is képesek lennénk segíteni, hogy gyorsabban és hatékonyabban folyjanak az oltások. Adnék helyet, adnánk munkát, de ez se kell. Pedig az adatok szerint a rendelkezésre álló vakcinákhoz képest még jócskán lenne mit javítani az oltási terv végrehajtásában, hogy az adategyeztetési káoszt ne is említsem”.

Bejegyzését végül azzal zárja: továbbra is csak azt tudja mondani, hogy adják oda nekik a vakcinákat, és majd ők megoldják.