Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Karácsony: Összeomlott a kormány oltási terve, de segítenének

Szerző: | 2021. március 05., 21:30 | Belföld

Karácsony Gergely főpolgármester az 1956-os pesti nők előtt tisztelgő arcképkiállítás megnyitóján az V. kerületi Városháza parkban 2020. október 23-án (Fotó: MTI/Mónus Márton)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Közös levelet írt Orbán Viktor miniszterelnöknek Karácsony Gergely főpolgármester valamint Soproni Tamás, Terézváros polgármestere és a Budapesti Önkormányzatok Szövetségének elnöke a kormány káoszba fulladt oltási terve kapcsán. A főpolgármester közösségi oldalán közzétett levélben a budapestiek egészsége és biztonsága érdekében segítséget és együttműködést kínálnak, hogy „a kormány úrrá legyen a maga teremtette káoszon”.

HIRDETÉS - AIP

Mint írják, a kerületi önkormányzatok készek és képesek bekapcsolódni az oltási terv végrehajtásába. Továbbra is kezdeményezik új oltási pontok kialakítását, amihez a főváros és a kerületek közterületeiket is felajánlják.

Ugyanakkor egyértelmű szabályozást várnak az óvodák és bölcsődék működésével kapcsolatban, hiszen a március 5-i miniszteri rendelet ellentmondásos, nem tér ki például az ügyeleti rendre. Pedig ez rendkívül fontos, hiszen az alapszolgáltatásoknak az országban működniük kell. A járvány miatt már rengeteg ember elvesztette az állását, s ha munkavállalók nem tudják elhelyezni gyermekeiket, amíg a családjuk fenntartásáról gondoskodnának, ez ugrásszerűen növelheti az állásvesztők számát.

Ezért kérik, hogy az ország működőképességének biztosítása, valamint az állásvesztések elkerülése érdekében a kormány engedélyezze a gyermekfelügyelet megszervezését, az óvodai és iskolai ügyelet működtetését.

Emellett támogatják, hogy ebben a helyzetben az óvodai és a bölcsődei dolgozók kerüljenek előre az oltási sorrendben.

A levélben kitérnek az átgondolatlanul az egészségügyi dolgozókra kényszerített jogállási törvényre is. Az ellátás biztonsága érdekében sürgetik a kormányt, hogy állítsa vissza az egészségügyi dolgozók közalkalmazotti jogviszonyát.

– Itt és most nincs helye semmiféle politikai mérlegelésnek, a kormány legyen úrrá a kialakult káoszon, ennek érdekében is kezdjen azonnali egyeztetést az önkormányzatokkal – fogalmaznak a levélben.

Mint megírtuk, 74 ezer, 60 év alatti krónikus beteg készült arra, hogy a hétvégén beoltják az AstraZeneca vakcinával, ám technikai hibára hivatkozva mindenki időpontját visszamondták. A Koronavírus Sajtóközpont közleménye szerint a jövő hét második felében oltanak az AstraZeneca vakcinával.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: egészségügyi dolgozók, Karácsony Gergely, koronavírus, koronavírus-járvány, oltási terv, Soproni Tamás


HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Ferber Katalin

Fotó: Az élet, meg minden

Árnyék podcast – Öngól

Pin It on Pinterest