Ungár Péter: Kormányváltással érhető el a szociális dolgozók megbecsülése

Ungár Péter: Kormányváltással érhető el a szociális dolgozók megbecsülése

Ungár Péter LMP-s országgyűlési képviselő. Forrás: a képviselő közösségi oldala.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A szociális dolgozók nagyon fontos munkát végeznek a járvány elleni védekezés frontvonalában, ugyanakkor a kormány nem becsüli őket – erről beszélt vasárnapi online sajtótájékoztatóján Ungár Péter.

Az LMP politikusa felidézte, hogy a szociális dolgozók nem kapták meg azt az egyszeri 500 ezer forintot, ami az egészségügyi dolgozóknak – megfogalmazása szerint nagyon helyesen – járt korábban. Emellett, ha munkavégzés közben koronavírussal megfertőződtek, akkor sem kaptak 100 százalékos táppénzt, mindössze az érintettek négy százaléka. – Vagyis amikor emberi életeket mentve dolgoztak és ebbe belebetegedtek, azt a nagyon kevés pénzt sem kapták meg egészben, ami a munkájukért jár nekik – mondta.

Ungár Péter kitért arra is, hogy az intézményekben dolgozó szociális dolgozók megkapták az oltást, az alapszolgáltatásban tevékenykedők, a házi segítségnyújtást végzők, a nappali ellátásban vagy éppen a gyermekvédelemben résztvevők már nem. Ép ésszel felfoghatatlannak nevezte az ellenzéki politikus, hogy ők miért nem kerülhettek bele az oltási tervbe. Ráadásul úgy, hogy nagyon sok embert lehetne felsorolni, akik kevésbé érdemelték meg a vakcinát náluk, már mégis megkapták.

Ungár Péter úgy összegzett, hogy a szociális dolgozók mindent megtettek, hogy a lehető legkevesebb áldozata legyen a járványnak, a kormány viszont semmit sem tett meg azért, hogy megbecsülje az erőfeszítéseiket. Ezen szerinte csak akkor lehet változtatni, ha 2022-ben kormányváltás lesz.