Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Egy járvány miatti tragédia után ismét arra kérik Káslert, soron kívül oltsák a bölcsődei, óvodai és iskolai dolgozókat

Szerző: | 2021. március 23., 18:02 | Belföld

Gyerekek játszanak a Tószegi Óvodában (Fotó: MTI/Mészáros János)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Gémesi György a Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) elnöke nyílt levélben kéri Kásler Miklóstól, az emberi erőforrások miniszterétől, hogy a kormány vizsgálja felül az oltási tervet annak érdekében, hogy a bölcsődei, óvodai dolgozók, pedagógusok azonnal megkapják a védettségüket biztosító vakcinát.

HIRDETÉS - AIP

Gémesi György emlékezteti a minisztert, hogy a hétvégén koronavírusban elhunyt egy 37 éves bölcsődei dolgozó. A nagy visszhangot kiváltó eset a gödöllői polgármester szerint rávilágít a kisgyerekekkel hivatásszerűen dolgozók kiszolgáltatott helyzetére. Mint írja, a bölcsődék, óvodák a járványhelyzet idején is nyitva tartanak, hiszen kötelező ügyeletet biztosítaniuk. És bár az önkormányzatok mindent megtesznek a biztonságos munkavégzés érdekében, valódi védelmet csak a vakcinák jelentenének. – Mindannyiunk közös érdeke, hogy minél előbb beoltsák őket – hangsúlyozza Gémesi György.

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8

Mivel az oltás állami monopólium a polgármester a lakosságarányosan legnagyobb önkormányzati szakmai és érdekvédelmi szövetség nevében kéri a minisztert intézkedjen az ügyben, hogy megvédhessék az óvodai és bölcsődei dolgozókat.

Az RTL Híradója hétfőn számolt be róla, hogy a Nógrád megyei Szécsényben vasárnap koronavírusban elhunyt egy 37 éves nő. A bölcsődei kisgyermeknevelő az otthonában lett rosszul, állapota percről percre romlott. A családi házhoz két mentő is érkezett. Életveszélyes állapotban szállították kórházba, de az életét nem sikerült megmenteni.

Kásler Miklós korábban a tanárok kapcsán úgy fogalmazott, ugyanúgy megkapják az oltást, mint minden más magyar állampolgár, az életkoruk és egészségügyi állapotuknak megfelelően. Az óvodai és bölcsődei dolgozókról nem ejtett szót.

Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezete (BDDSZ) március elején kérte a bölcsődei dolgozók országos szintű soron kívüli oltását. – Az oltás biztosítása és a tesztelés a jelen helyzetben a bölcsődei dolgozók számára az állam kötelessége függetlenül attól, hogy a bölcsődék fenntartói jogait ki gyakorolja – hangsúlyozták. Közölték azt is, a 3 év alatti korosztályt nem tesztelik, pedig a gyerekek is hordozhatják a vírust, és meg is betegedhetnek. A bölcsődei dolgozók a munkájukat nem másfél méteres távolságból végzik, hanem a gyermekek közvetlen testközelében, így a fizikai távolságtartás a bölcsődés korosztály nevelése és gondozása során lehetetlen.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: bölcsőde, Gémesi György, járvány, Kásler Miklós, koronavírus, oltás, óvoda, pedagógus


HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

  • Tévút – Magyar Hang-ajánló
  • Magyar Hang - 2021. május 13., 16:29
  • Róna Péter esszéje az ország kínaiaknak való kiárusításáról. Interjú Salát Gergellyel és Beck Zoltánnal. Őrségi, miskolci és tihanyi riport. Keresse a születésnapi Magyar Hangot, az Átlátszó mellékletével!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Jordán Ferenc

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Árnyék podcast – Munkanélküliek támogatása külföldön

Pin It on Pinterest