Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Gulyás Gergely: Április végéig akár 4,4 millió ember is beoltható

Szerző: | 2021. április 07., 20:13 | Belföld

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter azonnali kérdésre válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. október 5-én (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– A keleti vakcináknak köszönhetően jó esély van rá, hogy e hónap végéig akár 4,4 millió embert is be tudunk oltani. Jól látszik, hogy néhány héten belül mindenki oltáshoz juthat Magyarországon – mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a parlament szerdai ülésen, ezt az atv.hu vette észre.

HIRDETÉS - AIP

A parlamentben az azonnali kérdések során a Párbeszéd frakciójában ülő, egyébként szocialista Burány Sándor kérte számon a minisztert azzal kapcsolatban, hogy napokkal az első oltás után visszaküldik a pedagógusokat az iskolákba, hiszen április 19-én nyitnak az intézmények.

Gulyás Gergely válaszul arra hívta fel a figyelmet, hogy az amerikai gyógyszerhatóság azt tette közzé: a Pfizer vakcina esetében a védettség már az első oltás után jelentős részben kialakul, a második oltás után pedig növekszik. Vagyis szerinte mivel 2-3 héttel az első oltás után kialakul a védettség, a kormány nem lát komoly kockázatát az iskolák újraindításában. Azt is elmondta, eddig 3 millió 950 ezren regisztráltak a vakcináért.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Gulyás Gergely, koronavírus, oltás


HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Ferber Katalin

Fotó: Az élet, meg minden

Árnyék podcast – Öngól

Pin It on Pinterest