Hamarosan szabadon utazhatnak Spanyolországba az uniós és a Sinopharm-vakcinákkal oltottak

Hamarosan szabadon utazhatnak Spanyolországba az uniós és a Sinopharm-vakcinákkal oltottak

Tengerpart Barcelonánál (Fotó: Media Design and Media Publishing/Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Bármely országból szabadon utazhatnak Spanyolországba június 7-e után azok, akiknek koronavírus elleni oltása már teljes – jelentette be a spanyol miniszterelnök pénteken Madridban az MTI szerint.

Pedro Sánchez tájékoztatása szerint a döntés az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) által jóváhagyott vakcinákra vonatkozik. Utóbbi rossz hír lehet azoknak a magyaroknak, akiket az orosz Szputnyik V-vel oltottak, ugyanis egyelőre utóbbi oltóanyagot nem engedélyezte sem a WHO, sem az EMA.

A dél-európai ország emellett május 24-étől ismét engedélyezi a beutazást az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) által zöld besorolásúnak minősített, azaz alacsony fertőzöttségű országokból, így újból korlátozások nélkül fogadják például a Nagy-Britanniából, Japánból vagy Izraelből érkezőket.

Pedro Sánchez a Fitur nemzetközi turisztikai kiállításon beszámolt a július 1-én életbe lépő uniós zöld igazolvány részleteiről is. Szavai szerint a dokumentumnak köszönhetően az idei nyár „sokkal jobb lesz” mint a tavalyi.

A kormány számításai szerint ezen a nyáron 8,5 és 10 millió közötti külföldi turista látogatása várható, ami a járvány előtti nyári szezon 30-40 százalékát jelenti. Spanyolország 2019-ben a világ második leglátogatottabb országa volt, összesen 83,7 millió nemzetközi turistát fogadott. Tavaly 18,9 millió külföldi választotta úti célként, ami 77,3 százalékos visszaesést jelentett ez előző évhez képest.

Címkék: Spanyolország, utazás