Kizárnák Pécs polgármesterét a Mindenki Pécsért Egyesületből

Kizárnák Pécs polgármesterét a Mindenki Pécsért Egyesületből

Péterffy Attila (Fotó: Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Mellár Tamás országgyűlési képviselő által alapított egyesület, amely a 2019-es választáson a közösen induló ellenzéki pártok gyűjtőszervezete volt, csütörtökön este tartott éves közgyűlést, ahol kezdeményezték Péterffy Attila, Pécs polgármestere kizárását a civil szervezetből, értesült a Szabad Pécs.

A tagok a Szabad Pécs szerint arról is határoztak, hogy megvonják a Mindenki Pécsért név használatát attól a 14 pécsi városházi képviselőtől – többek közt Péterffy Attila polgármestertől is –, akik aláírták az új koalíciós szerződést. Az ugyanis a korábbi gyakorlathoz képest sokkal szigorúbb frakciófegyelmet követel meg a városházi munkában a képviselőktől.

A Mindenki Pécsért Egyesület a 2019-es önkormányzati választásokon az együtt induló ellenzéki pártok gyűjtőszervezete volt, és ők indították polgármesterjelöltként Péterffy Attilát is. Az egyesületnek már korábban is voltak konfliktusai a polgármesterrel, 2020 év végén például azt kifogásolták, hogy a polgármester veszélyhelyzeti jogosultságával élve, vagyis képviselőtestületi döntés nélkül határozott új alpolgármesteri státusz létrehozásáról.

Az alapító elnök Mellár Tamás, aki jelen volt a közgyűlésen, a Szabad Pécsnek azt mondta, hogy ehhez a következő lépés az, hogy találnak egy mindenkinek megfelelő időpontot egy elnökségi ülésre, ahol meghallgatják Péterffy Attilát, amennyiben együttműködik. A kizárást ugyanis azért kezdeményezték, mert Péterffy Attila – aki amúgy egyik alapító tagja a Mindenki Pécsért Egyesületnek – szerintük nem tartotta be az elmúlt másfél évben, polgármesterként azokat az alapelveket, amelyeket egy nyilatkozatban aláírt, és amelynek köszönhetően lett ő a Mindenki Pécsért pécsi polgármesterjelöltje 2019-ben. 

Péterffy Attilát a közgyűlési döntés előtt érte utol a Szabad Pécs, ő azt mondta a lapnak: nem tartja fontosnak, hogy milyen döntés születik.