A szerdai kormányülésen már dönthetnek, Kásler hat hónap után ajánlja a harmadik oltást

A szerdai kormányülésen már dönthetnek, Kásler hat hónap után ajánlja a harmadik oltást

Orbán Viktor és kormánya ülésezik (Fotó: Orbán Viktor / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kásler Miklós emberi erőforrás miniszter fél év után ajánlaná a harmadik oltást elsőként a hatvan év felettiek, majd a hatvan év alattiak számára – írja a Telex. A politikus harmadik oltóanyagként mindenképpen az előzőtől eltérő vakcinát javasol. 

Kásler erről a Spirit FM Exkluzív című műsorában beszélt. Azt mondta, szerinte a szerdai kormányülés után már „konkrétumokról lehet beszélni ebben a kérdésben”, méghozzá „nagyon pontos döntés lesz, vakcinatípusokra lebontva. Én azt javaslom mindenkinek, hogy ezt kövesse” – fogalmazott.

A delta variáns terjedéséről annyit mondott, hogy reális számítások szerint Magyarországon is elindul majd a negyedik hullám. Bár szerinte a  járványügyi adatok nagy része biztató, az kevésbé, hogy „a reprodukciós tényező közelít az egyhez, illetve esetleg az egyet át is lépi. Ezek figyelmeztető jelek.”

Kásler szerint a delta variáns jóval agresszívebb az alfa, vagyis brit variánsnál, ami már sokkal fertőzőbb volt az eredeti vuhani változatnál. –12 perc elég egy légtérben a fertőzött beteggel, hogy elkapja valaki a fertőzést. Ez rendkívül gyors – mondta a deltáról.

Arról is beszélt, hogy nincs alternatívája az oltásoknak, a jelenleg 600 ezer oltatlan 60 év feletti lakosnál ez az életet jelentheti.

Ugyanakkor Kásler Miklós szerint nem csak a koronavírus elleni, hanem minden más oltásnál is csökken a védettség az idő múlásával.

Arról, hogy fel van-e készülve az egészségügy, Kásler úgy nyilatkozott: ő sehol nem lát lyukat.

– Biztatom a kollégáimat, hogy testileg-lelkileg újuljanak meg, készüljenek fel a következő időre, mert nagyon nehéz lesz – hangzott el a beszélgetésben,