A Szépművészeti Múzeumban találkozik Ferenc pápa Orbán Viktorral

A Szépművészeti Múzeumban találkozik Ferenc pápa Orbán Viktorral

Orbán Viktor és Ferenc pápa 2016 augusztusában a Vatikánban (Fotó: Facebook/Orbán Viktor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nyilvánosságra hozták a katolikus egyházfő magyarországi és szlovákiai programját, Orbán Viktor és Áder János fél órát kapott.

Szeptember 12-én reggel nyolc óra előtt érkezik meg a pápát szállító repülőgép a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre - közölte a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus titkársága. A hivatalos köszöntők után a katolikus egyházfő találkozik Áder János köztársasági elnökkel, Orbán Viktor miniszterelnökkel és a püspökökkel a Szépművészeti Múzeumban.

Ezután Ferenc pápa fogadja a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának és a zsidó közösségeknek képviselőit.

A közlemény szerint a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus záró szentmiséje 11 óra 30 perckor kezdődik a Hősök terén, amelyet Ferenc pápa celebrál.

Ferenc pápa a délután folyamán indul tovább Pozsonyba. Háromnapos szlovákiai látogatása során egyházi- és világi vezetőkkel, a roma és a zsidó közösség tagjaival találkozik. Felkeresi útja során Kassa, Eperjes városát és szeptember 15-én szentmisét tart a sasvári pálos kegyhelyen.