405,6 forinton indított az euró szerdán

405,6 forinton indított az euró szerdán

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nagyjából fél százalékot erősödött szerda reggelre a forint a főbb devizákkal szemben az előző esti jegyzéséhez képest a nemzetközi devizakereskedelemben – írta az MTI.

Az euró jegyzése 405,60 forintra csökkent reggel hét órára a kedd este fél hétkor tartott 407,39 forintról. A dollárt 392,05 forinton jegyzik 393,98 forint után, a svájci frank jegyzése pedig 411,32 forintra csökkent 413,56 forintról.

Szerda reggeli jegyzésén a forint 0,5 százalékkal áll erősebben a hét eleji kezdésnél az euróval, 0,2 százalékkal erősebben a dollárral és 0,8 százalékkal erősebben a svájci frankkal szemben. A novemberi kezdéshez képest közel egy százalékot erősödött a forint az euró, 5,4 százalékot a dollár és 0,6 százalékot a svájci frank ellenében.

A forint mozgására jelentős hatással lehet szerdán az, hogy az Európai Bizottság bejelenti, mit javasol a magyar uniós források kapcsán. Kedden Navracsics Tibor illetékes miniszter úgy fogalmazott, arra számít, hogy az Európai Bizottság azt javasolhatja: függesszék fel az uniós költségvetésből Magyarországnak járó pénzek 65 százalékának, mintegy 7,5 milliárd eurónak a kifizetését.

Címkék: euró, forint