444: Magyar Péter lakásán egyeztetett Vitézy Dávid és Kovács Gergely

444: Magyar Péter lakásán egyeztetett Vitézy Dávid és Kovács Gergely

Magyar Péter a Rendszerváltás - Új korszak kezdődik című rendezvényén (Forrás: Magyar Péter/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Magyar Péter, Vitézy Dávid és Kovács Gergő néhány héttel ezelőtt arról egyeztetett, hogy a Fővárosi Közgyűlésben a Tisza Párt, az LMP és a Magyar Kétfarkú Kutya Párt részvételével létrehoznának egy Fidesz- és DK-mentes koalíciót – állítja a 444 több forrásra hivatkozva. Kovács Gergely, a Kutyapárt társelnöke annyit megerősített a lapnak, hogy valóban volt ilyen találkozó, de arról nem beszélt, hogy valóban ez lett volna-e a téma.

A portál értesülései szerint egy Tisza-LMP-Vitézy illetve MKKP-koalícióról szóló elképzelésről tárgyaltak. Az összesen 16 mandátummal rendelkező három ellenzéki párt akkor lenne többségben a közgyűlésben, ha Karácsony Gergely főpolgármestert is meg tudnák nyerni maguknak. A Karácsony mögött álló DK- MSZP-P csapat 6+1 mandátuma semmire sem elég, a többséghez még 10 képviselőt kéne maga mögé állítania. A 444 szerint az elképzelés részeként Vitézy vagy egy speciális bizottság elnökeként vagy főpolgármester-helyettesként hatáskörébe venné a BKV-t, a BKK-t és a BKM Budapesti Közművek Zrt.-t.  Magyar javaslatai között szerepelt egy gyalogos híd a Dunán (erről már korábban is posztolt a Facebook-oldalán – a szerk.), BKK-rendészet felállítása, köztéri művészetek támogatása, több sétálóutca és zöldfelület. A politikus azonban a portál állítása szerint továbbra sem vállalna tényleges szerepet a fővárosi politikában.

A 444 által Magyar-tervnek titulált elképzelés szerint az is felmerült, hogy nem támogatnák Kiss Ambrus általános főpolgármester-helyettes újraválasztását, és megvonnák Karácsony azon jogát, hogy egyes döntéseket a közgyűlést megkerülve, saját hatáskörben hozzon meg. Vitézy Dávid a lapnak azt mondta, a 444-től hallott először Magyar tervéről. „Nem állapodtam meg Magyar Péterrel arról, hogy a Tisza Párt támogat főpolgármester-helyettesként, mert a jelölés kizárólagos joga a főpolgármesteré, azt más nem teheti meg. Karácsony Gergely pedig ilyet sem formálisan, sem informálisan nem vetett fel, tehát ez fikció” – mondta a lapnak a volt főpolgármester-jelölt. Vitézy azt is állította, hogy a Magyarral folytatott tárgyalásán nem is jutottak el odáig, hogy erről beszéljenek: „Ez az egész kérdés nem tart itt.”