A csepeli közgyűlés egyik fideszes tagja is koronavírusos lett

A csepeli közgyűlés egyik fideszes tagja is koronavírusos lett

Fotó: Glix.hu

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szerdán tárgyalta volna a csepeli Pénzügyi, Ellenőrzési és Ügyrendi Bizottság a Németh Szilárdhoz köthető birkózócsarnok ügyét, ám a fideszes tagok távolmaradása miatt az ülés elmaradt. Mára kiderült, a képviselő, aki egészségügyi okokra hivatkozva mondta le részvételét, koronavírusos. A Fidesz-frakció tagjai pedig azért nem jelentek meg, mert korábban érintkeztek a fertőzöttel, és Borbély Lénárd polgármester határozott kérésére maradtak távol.

Az ügyből kisebb perpatvar támadt Csepelen, ugyanis a Momentum képviselője, Dukán András Ferenc a Facebook-oldalán nehezményezte, hogy a fideszesek a hiányzással igyekeznek megakasztani a bizottság ülését, amelyen egy különösen kényes kérdést tárgyalnának. A Csepel.info című kormánypárti elkötelezettségű hírportál Dukán posztját elképesztőnek minősítve írta meg részletesen az ügyet, nem nevesítve a megbetegedett képviselőt. Ábel Attila alpolgármesterre hivatkozva elárulták ugyanakkor, hogy a fideszes képviselők tesztje – az egy érintettet leszámítva – egytől egyig negatív lett. A cikkből az is kiderült, hogy a fideszes képviselő kedd este betegedett le, a koronavírus-tesztje pedig szerdán délután lett pozitív.

A momentumos képviselő posztjából kiderült, hogy korábban Bercsik Károly frakcióvezető jelölt meg az egészségügyi okokat a távolmaradása indoklásaként.

Dukán András Ferenc hozzátette még, hogy a fideszes képviselők – akiknek a tesztje, mint az a Csepel.info cikkéből kiderült – negatív lett, csütörtökön sem jelentek meg a bizottsági ülésen. A csepeli közgyűlés csütörtök délután 5-től szavaz majd Német Szilárd akadémiájának telekvásárlásáról.

Kovács Attila Dávid ellenzéki képviselőtől úgy tudjuk, hogy a teljes testületet tesztelik.

Címkék: Fidesz, Csepel, koronavírus