A DK pert indít az oroszokkal kötött gázszerződések nyilvánosságra hozataláért

A DK pert indít az oroszokkal kötött gázszerződések nyilvánosságra hozataláért

Varju László

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Demokratikus Koalíció közérdekű adatigénylést nyújt be és perelni fog azért, hogy megtudja, mennyiért kapja Magyarország a gázt az oroszoktól – jelentette be keddi, online sajtótájékoztatóján a DK alelnöke.

Varju László szerint az Orbán-kormány idén soha nem látott rezsiemelést hajtott végre, „egyik napról a másikra a hétszeresére emelte a gáz árát. Hétszeres gázárat fizetnek az emberek, családok, idősek, és nem ritkán akár 10-12-szeres gázárat fizetnek a magyar vállalkozások”. Mint hozzátette, mindezt úgy, hogy „valójában senki nem tudja Orbán Viktoron és Vlagyimir Putyinon kívül, hogy mennyi pénzért kapjuk a gázt Oroszországtól”.

A DK energia- és rezsiügyi árnyékminisztere közölte: közérdekű adatigénylést nyújt be és perelni fog azért, hogy megtudjuk: mi van az „Orbán-Putyin gázpaktumban”, és mennyi pénzért kapja Magyarország a gázt az oroszoktól. Szerinte ugyanis egyetlen kormány sem teheti meg, hogy eltitkolja az ország elől, mennyiért veszi a gázt.