A Fidesz szavazóit az álszentség háborította fel a Szájer-ügyben

A Fidesz szavazóit az álszentség háborította fel a Szájer-ügyben

Szájer József beszédet mond az Alaptörvény elfogadásának 5. évfordulós rendezvénysorozatához kapcsolódóan megtartott tudományos konferencián a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen 2016. szeptember 16-án (Fotó: MTI/Mohai Balázs)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Fidesz szavazói közül a legtöbben– 40 százalék – azt tartják a legdühítőbbnek a Szájer-ügyben, hogy a politikus „életvitelével szembement mindazzal, amit pártja hirdetett a családról, a heteroszexualitásról és a kábítószer-használatról” – ez derül ki a Publicus Intézet legfrissebb felmérésből.

A Népszava által ismertetett kutatás szerint ehhez képest csak 17 százalék kifogásolta leginkább azt, hogy drogot találtak a politikusnál. Minden tizedik kormánypártit az bántott a legjobban, hogy orgián vett részt, és 12 százalékuk azon háborodott fel, hogy a szexpartin férfiak voltak. A Fidesz szavazóinak 36 százaléka a belga járványügyi szabályok megsértését bírálta elsősorban.

A kutatásból kiderült az is, hogy a kormánypárti szavazók 62 százaléka szerint az, amit Szájer József tett „magánügy, mindenki úgy éli az életét, ahogy akarja”. 35 százalékuk viszont azzal értett egyet, hogy a történtek közügynek számítanak, „hiszen tettei ellentmondanak a pártja értékrendjének”.

Ismert, Szájer József november végén váratlanul lemondott európai parlamenti mandátumáról arra hivatkozva, hogy „a napi politikai küzdelemben való részvétel egyre nagyobb lelki megterhelést” jelent számára. Néhány nap múlva azonban kiderült, hogy egészen más állt a háttérben: a politikus részt vett egy illegális brüsszeli szexpartin, majd a rendőrök megérkezését követően az ereszcsatornán keresztül próbált menekülni. A hátizsákjában drogot találtak, amiről Szájer József azt állítja, hogy nem az övé és nem tudja, hogyan került oda.