Emléktáblát kapott a Szájer-botrány ereszcsatornája

Emléktáblát kapott a Szájer-botrány ereszcsatornája

Rendőrautó a brüsszeli Le Detour bár előtt 2020. december 1-jén (Fotó: Arató László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Itt ért véget Szájer József, a Fidesz és az EPP európai parlamenti képviselőjének politikai karrierje, aki a rendőrségi intézkedést elkerülendő, ezen az ereszcsatornán keresztül próbálta meg elhagyni egy illegális ekis orgia helyszínét a COVID-19 járvány alatt 2020. november 27-e péntek éjjel” – ez olvasható magyarul és angolul azon az emléktáblán, amelyet a Boulevard Anspach és Rue des Pierres sarkán raktak ki Brüsszelben. Az erről készített képeket a 444.hu-nak küldte el egy olvasójuk.

A Telex egyik olvasója pedig arról számolt be, hogy „a tábla hamar népszerű lett a brüsszeliek körében, szombat délután már kisebb csoportok gyűltek össze a tábla előtt, hogy megörökítsék azt”.

Mint kiderült, négyen vettek részt a tábla készítésében, részben brüsszeli, részben itthon élő magyarok. „A táblát viccből raktuk ki. Amikor megjelent a hír, akkor a csapat brüsszeli tagjai kitalálták, hogy megkeresik az ereszcsatornát. Innen jött az ötlet, hogy akkor már tegyünk is ki rá egy emléktáblát. Mindannyian ellenzéki érzelmű fiatalok vagyunk, így nyilvánvalóan volt egy erős politikai motiváció is” – írta egyikük.

A Fidesz alapemberének számító Szájer József múlt vasárnap nyújtotta be lemondását európai parlamenti mandátumáról, akkor azt állította, ez hosszas döntési folyamat eredménye, mert egyre nagyobb lelki tehert jelentenek neki a politikai küzdelmek. Ám kedden kiderült: lemondását megelőzően két nappal a belga rendőrök egy, a kijárási korlátozások miatt illegális, körülbelül 25 fős, nagyrészt férfiakból álló szexorgián kapták el, ahonnan vérző tenyérrel menekülni próbált az ereszcsatornán át, amely most emléktáblát kapott.

Még drogot is találtak az alkotmány-szövegező Szájer hátizsákjában, ám a politikus állította: nem tudja, az hogyan került oda, ő nem fogyasztott drogot, és bár hajlandó lett volna magát drogtesztnek is alávetni, ezzel nem éltek a rendőrök. Az ügy hatalmas botrányt okozott nemcsak Magyarországon, de a nemzetközi szinten is, szerdán pedig Szájer kilépett a Fideszből.