A Fidesz–KDNP két újabb képviselője került házi karanténba

A Fidesz–KDNP két újabb képviselője került házi karanténba

Hende Csaba, a Fidesz képviselője napirend előtt felszólal az Országgyűlés plenáris ülésén 2019. június 12-én (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Két újabb Fidesz–KDNP-s országgyűlési képviselő, Hende Csaba és Nacsa Lőrinc is hatósági házi karanténba kerültek – írta közleményében a Fidesz-frakció sajtóosztálya. Mindketten találkoztak azzal a Hollik Istvánnal, akinek a tesztje pozitív lett a múlt heti zsófiapusztai magánrendezvény után. Ezen számos kormánypárti politikus részt vett, a 24.hu szerint száznál is többen voltak.

Korábban beszámoltunk róla, hogy házi karanténba került Orbán Balázs és Gulyás Gergely is. Utóbbi várta a pénteki, második tesztje eredményét, hogy részt vehessen a kormányülésen, illetve kormányinfót tarthasson. Varga Judit szintén házi karanténba került, de ő állítása szerint hétfőn találkozott koronavírusos személlyel.

A közlemény szerint Hende Csaba frakcióvezető-helyettes (korábbi honvédelmi miniszter), illetve Nacsa Lőrinc (KDNP) frakciószóvivő tesztje is negatív lett.

„A vírus továbbra is jelen van az országban, ezért a kormánypártok arra kérnek mindenkit, hogy legyen elővigyázatos, ezzel segítve a védekezést” – zárta a közleményt a Fidesz-frakció sajtóosztálya.