A főpolgármester metrózott és buszozott, majd újabb járatsűrítéseket rendelt el

A főpolgármester metrózott és buszozott, majd újabb járatsűrítéseket rendelt el

Karácsony Gergely főpolgármester maszkban buszozik Fotó: Karácsony Gergely Facebook-oldala

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere ellenőrizte az utasforgalom alakulását a problémás járatokon ma reggel. A politikus közösségi oldalán közzétett bejegyzés szerint a főpolgármester és kabinetfőnöke azon járatok egy részén utazott, ahol – ahogy fogalmazott – megengedhetetlen zsúfoltságot jelentettek tegnap reggel.

Azt írta, hogy ugyan a telítettség a tegnapi beavatkozásuk nyomán némileg csillapodott, még mindig nem elégedett, amivel valószínűleg nincs egyedül – jegyezte meg. Karácsony – aki az egyik felvétel tanúsága szerint orvosi maszkban szállt buszra – úgy fogalmazott, hogy éppen azokról a polgárainkról való gondoskodást tartja az egyik legfontosabb feladatának, akik még veszélyhelyzet idején sem engedhetik meg maguknak, hogy otthon maradjanak, akik kora hajnalban indulnak munkába, mert a home office-ra nincs lehetőségük, akik számára a tömegközlekedés nem váltható ki mással.

– Ha nekik kényelmetlenséget okoz bármely döntés, egy dolgot biztosan meg kell tennünk: elnézést kérünk tőlük. És persze azonnal tovább kell csökkentenünk egyes járatok telítettségét, a ma reggeli tapasztalataim után újabb járatsűrítésekre utasítottam a BKK vezetését, a munkát azonnal megkezdték, órákon belül beszámolunk a részletekről is – közölte.

A főpolgármester adatokat közölt a járatkihasználtságokról is. Eszerint míg egyes járatokon, elsősorban Budán továbbra is 10 százalék körüli a kihasználtság, máshol meghaladja a 60-70 százalékot a kora reggeli órákban. Ezért – folytatta – a járatsűrűséget rugalmasan kell kezelni, az utasszámokhoz, és nem korábbi sztenderdekhez kell igazítani. Arra utasította a BKK-t, ezen dolgoznak.

Annyira kevesen használják, hogy még tovább csökkenti járatait a BKK | Magyar Hang

Április elsejétől alapvetően a szombati menetrenden alapuló, de számos frekventált vonalon annál azért sűrűbb közlekedést biztosító menetrendet vezetnek be munkanapokra a fővárosi közösségi közlekedésben a koronavírus-járvány miatt lecsökkent utasszámhoz igazodva - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). A BKK közleménye szerint az utasszám 80-90 százalékkal esett vissza, ezért döntöttek a további ritkításról.