A járvány ellenére is tovább forog a Hosszú Katinkáról készülő méregdrága film

A járvány ellenére is tovább forog a Hosszú Katinkáról készülő méregdrága film

Hosszú Katinka az úszósport első női úszója, aki 400 vegyesen ötszörös világbajnok, és a földkerekség első olyan úszója, aki zsinórban négy világbajnokságon megnyerte mindkét vegyes számot (Fotó: MÚSZ)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A koronavírus-járvány és az olimpia elhalasztása ellenére folytatják tovább a Hosszú Katinkáról szóló dokumentumfilmet - közölte a film kommunikációjával foglalkozó ügynökség. A Katinka című alkotásra 560 millió forintot ítélt meg a filmes döntőbizottság, ami több, mint a dokumentumfilmeknek az elmúlt kilenc évben kiosztott összes támogatás.

– A Katinka címmel készülő portréfilm alkotóinak döntése szinkronban áll az eredeti szándékukkal, miszerint a stáb szárazon és vízen, a felkészülés hullámhegyein és hullámvölgyein át követi a magyar úszófenomén felkészülését a tokiói olimpiai játékokra – olvasható a közleményben. – A készülő dokumentumfilm megörökíti a jelenlegi veszélyhelyzetet is, amikor a háromszoros olimpiai, huszonhatszoros világ- és harmincnégyszeres Európa-bajnok magyar úszó folytatja az edzéseket, és a három aranyat hozó riói olimpia után Tokióban újra versenybe száll a győzelemért.

Az alkotás elkészítésére a Magyar Nemzeti Filmalap utódjaként létrejött Nemzeti Filmintézet Filmszakmai Döntőbizottsága 560 millió forintot szavazott meg, ami a 24.hu írása szerint megdöbbentette a filmeseket. A portál összeszámolta, hogy 2011 óta 21 film összesen 534 milliós támogatást könyvelhetett el, amit a Katinka egyedül túlszárnyalt.

A Bors arról számolt be, hogy a filmből kimarad Hosszú Katinka egykori edzője és férje, Shane Tusup. – Maradjunk annyiban, ez az én filmem, hadd döntsem el én, hogy ki kap benne szerepet – fogalmazott az úszónő a lapnak adott interjújában.

A forgatáshoz kapcsolódó hír, hogy Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) kedden közölte, kilenc sportoló esetében mutattak pozitív eredményt az elvégzett koronavírus-tesztek. Elsőként Kapás Boglárkáról derült ki, hogy elkpata a fertőzést, majd Kozma Dominik, Bohus Richárd és Horváth Dávid is arról számoltak be kedden, hogy pozitív lett a koronavírus-tesztjük. A Nemzeti Sport arról számolt be, hogy összesen 16 válogatott úszó esetében lett pozitív a második teszt, de mivel többeknek kétes eredményt hozott a vizsgálat, jön a harmadik mintavétel.

Kilenc koronavírus-teszt lett pozitív az úszóknál | Magyar Hang

Kedd estig kilenc személy esetében mutattak pozitív eredményt az elvégzett koronavírus-tesztek - közölte a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ). A MÚSZ az MTI-hez eljuttatott közleményében jelezte, a sportág speciális igényeit szem előtt tartva az elmúlt időszakban igyekezett megoldást találni arra, hogy a válogatott versenyzők továbbra is medencés edzéseket végezhessenek.