A járvány miatt keddtől mintegy 300 katona segít a kórházakban

A járvány miatt keddtől mintegy 300 katona segít a kórházakban

Katona a miskolci Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban 2021. március 23-án (Fotó: MTI/Vajda János)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Felkérés alapján, november 2-ától mintegy 300 katona nyújt segítséget számos budapesti és vidéki kórházban azért, hogy tehermentesítse az egészségügyi intézmények dolgozóit. A kórházakba vezényelt katonák részt vesznek a logisztikai feladatokban, segédkeznek az érkező betegek testhőmérséklet-mérésében, a betegirányítási, betegkísérési és útbaigazítási, valamint adminisztrációs és szállítási feladatokban – írja a Honvédelmi Minisztérium közleményében.

A Magyar Honvédség ehhez további katonákat (194 főt) küld 75 kórházba. Mint írják, a lakosság biztonságérzetének növelése érdekében a honvédek jelenleg 48 településen működnek közre a rendőrség jelenlétfokozó járőrözési feladatainak ellátásában és folyamatosan részt vesznek a migráció elleni fellépésben, a határvédelmi feladatokban is.