Tarlós: Karácsony kiütötte Pintér Sándort, hogyne, én meg Mike Tysont

Tarlós: Karácsony kiütötte Pintér Sándort, hogyne, én meg Mike Tysont

Tarlós István (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Tarlós István nem tartja valószínűnek, hogy Karácsony Gergely kiabált volna Pintér Sándorral a Városházán történt házkutatás miatt. A korábbi főpolgármester az ATV műsorában ezt úgy fogalmazta meg: „Karácsony kiütötte Pintér Sándort, hát hogyne, én meg Mike Tysont.”

A volt főpolgármester nemcsak az emelt hangú vitában kételkedik, de abban is, hogy a jelenlegi városvezető valóban rendes szankciót szabott ki a szóban forgó ügyben. A Városháza tervezett fejlesztéséről, illetve későbbi esetleges értékesítéséről egyeztető Barts Balázzsal szemben ugyanis semmit nem jelent egy „elmarasztaló levél”, az egyetlen fegyelmi intézkedés Tarlós szerint a jogviszony megszüntetése lett volna. Ezért szerinte csupán egy kamu büntetésről van szó. Barts a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. (BFVK) vezérigazgatója, és elismerte, hogy Gansperger Gyula és Berki Zsolt mellett ő is jelen volt az egyeztetésen, állítása szerint mindez hiba volt.

A volt vezető úgy látja, Karácsony állandóan úgy védekezik, hogy visszamutogat, „az Orbán verekszik, a Tarlós verekszik, csőbe húztak”. Egy ilyen ember akart miniszterelnök lenni? – tette fel a költői kérdést a korábbi óbudai polgármester.

A megkeresés apropója az volt, hogy hétfőn ülésezett a Városháza eladásával foglalkozó vizsgálóbizottság, itt pedig kiderült, hogy Bodnár Dezső volt az az ingatlanfejlesztő, akivel Berki Zsolt egyeztetett. Berki a Láng Zsolt által ismertetett, közjegyző előtt tett nyilatkozat szerint tíz százalékos tiszteletdíjat kért az eladás lebonyolításáért. Ezt azzal indokolva, hogy a szokatlanul magas jutalékból magasabb körök is részesülnek. Az ajánlott ár állítólag 40 milliárd forint volt.

Berki viszont koholmánynak nevezte egy levélben a vele szemben felhozottakat. Azt üzente, ha tényleg létezik az állítólagos komoly befektető-vevő, aki az állítólagos tanácsadói díj miatt állt el a vételi szándéknyilatkozat megtételétől, akkor a vételi szándéknyilatkozatát fedezeti igazolással mellékelve juttassa el a Fővárosi Közgyűléshez. Berki lehetségesnek tartja, hogy Láng Zsoltot aljas, csalárd módon rászedték. Az ingatlanos kérte azt is, hogy az állítólagos befektető „amekkora összeget reálisnak tart vagy reálisnak gondol a tanácsadói díj megfizetésére, azt adomány jogcímén juttassa el a Fóti Gyermekváros és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat részére”.

Tarlós az ATV műsorában arról beszélt, nincsenek explicit állításai. Gondolatai, észrevételei azonban igen. A vizsgálóbizottságot például nem tartja komolyan vehető grémiumnak, mert abban szerinte azok emberei ülnek, akiket vizsgálnak. A kérdésre, hogy akkor a parlamenti vizsgálóbizottságokkal is ez-e a helyzet, azt válaszolta: ha minden vizsgálóbizottságban így van, akkor egyik sem vehető komolyan.

A volt főpolgármester szerint cinikus módon fideszes politikus vezeti a vizsgálóbizottságot, és ezzel azt mondják, hogy ez egy Fidesz vezette bizottság. Pedig a döntést többségi szavazattal döntik el, mindegy, ki az elnök – tette hozzá. Egyébként úgy látja, ingatlant értékesíteni alapvetően nem bűn, de a részletekről kell beszélni. Már bizonyos, hogy a főpolgármester úr heteken keresztül nem mondott igazat – fogalmazott, utalva többek közt arra, hogy Karácsony azt mondta, az egyeztetést a telkek eladásáról az előző városvezetés kezdte.